Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В рамках відзначення 70-річчя в обласній лікарні пройшла науково-практична конференція

19 жовтня 2018 - 15:00

В Запорізькій обласній клінічній лікарні відбулось відкриття науково-практичної конференції «Актуальні питання анестезіології та інтенсивної терапії». Участь у заході, що відбулось в рамках відзначення 70-річчя Запорізької обласної клінічної лікарні взяв голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- До ювілею обласної лікарні в поточному році запланована ціла низка наукових заходів. На них хочеться підбити підсумки та подякувати нашим фахівцям, які рятують життя людей. Крім того, вони встигають і ділитись власним досвідом із колегами та студентами. Адже нині на базі лікарні нині діють 16 кафедр двох навчальних закладів. Зі своєї сторони влада регіону приділяє значну увагу матеріально-технічному забезпеченню закладу. І сьогодні ми вручимо сертифікати на придбання апаратів штучної вентиляції легенів вартістю більш ніж на 5 мільйонів гривень. Крім того, в поточному році нарешті було виконано все необхідне для оновлення харчоблоку лікарні. Який ремонтувався ще з 2007 року різними підрядними організаціями, жодна з яких не виконала роботу в повному обсязі. Після низки скандалів, кримінального провадження та перевірок правоохоронними органами, оновлене приміщення нарешті готове прийняти персонал. Нині підрядники чекають на звільнення старої частини харчоблоку, аби повністю привести будівлю до ладу, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час урочистостей очільник регіону вручив відзнаки працівникам обласної клінічної лікарні, а також сертифікати на придбання апаратів штучної вентиляції легенів.

У свою чергу головний лікар ЗОКЛ Ігор Шишка повідомив, що науково-практична конференція є міжрегіональною. Участь у ній беруть наукові керівники та фахівці-практики із Запорізької області, Києва, Дніпропетровська та інших міст України. Вони зібрались обговорити актуальні питання анестезіології та реанімації. Також в рамках заходу заплановані теоретичні обговорення та майстер-класи які будуть присвячені сучасним методам анестезії, які на сьогодні є передовими у медицині. Ігор Шишка наголосив, що служба анестезіології та реанімації є однолітком обласної клінічної лікарні і була заснована в Запоріжжі в 1948 році. І власне на базі ЗОКЛ нині працюють 7 структурних підрозділів реаніматології та анестезіології. Це трансплантація, кардіохірургія, гематологія та інші відділення. Загалом в них залучені  більше 60-ти фахівців.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України