Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новомиколаївці вшанували героїв Майдану та героїв АТО

21 листопада 2018 - 12:46

Перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян з робочою поїздкою відвідала Новомиколаївський район, у рамках якої взяла участь в урочистостях, присвячених Дню Гідності і Свободи.

- Вже п’ятий рік у нашій країні відзначається це свято, радісне і сумне водночас, адже саме з цим днем в українців пов’язано дві події в історії - початок Євромайдану і початок Помаранчевої революції. Важливо, що українці й надалі продовжують боротьбу за свою незалежність. Вважаю за потрібне проводити більше заходів, завдяки яким  у молодого покоління було б сформовано почуття поваги та небайдужості до тих, хто поклав своє життя за наш мир, - зазначила Елла Слепян.

Учасники мітингу вшанували пам’ять патріотів, які загинули за відстоювання Україною своєї незалежності – героїв Майдану та героїв АТО.

Під час перебування в Новомиколаївській райдержадміністрації Елла Слепян провела особистий прийом громадян. До посадовця звернувся директор філії опорного закладу - спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Володимир Харківський, який окреслив два проблемних питання,  пов’язаних із реконструкцією закладу.

Він розповів, що наразі опорний навчальний заклад, який створено одним із перших чотирьох опорних закладів у Запорізькій області, налічує 554 учні, які навчаються в 27 класах. Школа обслуговує дітей, які проживають на території  семи населених пунктів Новомиколаївського району: с. Нововолодимирівка, с. Веселий Гай, с. Острівське, с. Михайлівське, с.Трудове, с. Сорочина та с. Київське.  Підвіз дітей здійснюється двома шкільними автобусами. Сьогодні заклад має у своєму складі філію, в якій організовано інклюзивне навчання для дітей з особливими потребами. Цього року вдалося поповнити відповідну навчально-методичну та матеріально-технічну базу закладу, обладнати інклюзивно-ресурсну кімнату для  роботи з дітьми. Зокрема, було придбано антисколіозні одномісні парти, регульовані по висоті всіх ростових груп; технічне обладнання: оргтехніку (принтер, сканер і копіювальний пристрій); мультимедійні проектори, ноутбуки, інтерактивні дошки, ламінатор, дидактичний та роздатковий матеріал. Усе це стало можливим завдяки коштам обласного бюджету.

Нині у закладі будують плани щодо  впровадження енергозберігаючих технологій для покращення температурного режиму під час опалювального сезону та відведення дощових вод від стін будівлі школи. У зв’язку з цим  виникло питання про утеплення стін фасаду. Загальна кошторисна вартість будівництва складає 5007,921 тис. грн. Документація вже пройшла експертизу та отримала позитивний висновок від ДП «Укрдержбудекспертиза».

Інше питання звернення директора закладу стосувалося капітального будівництва спортивного майданчика з облаштованним футбольним полем зі штучним покриттям, волейбольним та баскетбольним майданчиками.

Ці питання Елла Слепян   взяла   на опрацювання та детальне вивчення, після чого буде ухвалено відповідне рішення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України