Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новенська амбулаторія отримала нове медобладнання

15 січня 2019 - 16:14

Під час робочої поїздки до Мелітопольського району голова облдержадміністрації Костянтин Бриль відвідав Новенську сільську раду та оглянув приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Вона була відкрита у червні минулого року. Нині амбулаторія обслуговує близько 3 000 чоловік, які проживають в 6-ти навколишніх селах: Новому, Зеленому, Данило-Іванівці, Тащенак, Садовому і Піщанському.

Під час візиту очільника регіону амбулаторії було передано медичну техніку та матеріали загальною вартістю 20 тисяч гривень. А саме: набір рукавичок; оптичний прилад для проведення медичних лабораторних досліджень - колориметр та прилад для вимірювання рівня глюкози в органічних рідинах глюкометр.

Всього за 2018 рік і початок 2019 року для амбулаторії в с. Нове придбано обладнання на 70 тис. грн.

За словами Костянтина Бриля, нині в Запорізькій області активно розвивається сільська медицина. Зокрема, це стосувалось придбання швидких та автомобілів для амбулаторій. Окремо втілюються в життя й інші напрямки.

- Завдяки реформам Президента України Петра Порошенка нині по всій Україні коштом субвенції на розвиток сільської медицини створюватимуться нові амбулаторії. Це понад 300 сучасних нових амбулаторій у сільській місцевості в 15 регіонах України, у тому числі в Запорізькій області. Власне у нашому регіоні заплановано створення 17 таких амбулаторій. Саме Новенська амбулаторія була створена ще до початку втілення реформи в життя і вона є чудовим прикладом ініціативності влади на місцях. Нині тут існує не тільки житло для працівників амбулаторії. Окремо тут створено фізкультурний зал, а поруч буде збудовано нове футбольне поле. Ще один важливий крок, реалізації якого ми чекаємо - втілення в життя телемедицини. Аби люди отримували важливі консультації без необхідності зайвий раз їздити до обласної лікарні, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як наголосив Новенський сільський голова Валентин Бутенко, відкриття амбулаторії - це результат злагодженої роботи сільської, міської та обласної влади, які взяли найактивнішу участь в реконструкції та оснащенні амбулаторії новітньою медичною технікою та меблями.

Так у 2018 році міська влада Мелітополя вже передала в подарунок амбулаторії медичне обладнання на 50 тис. грн: спірограф - медичний прилад, що проводить вимірювання об'єму легенів при найбільшому вдиху і видиху, визначає споживання кисню, глибину і частоту дихання, а також графічно реєструє ці показники; мікроскоп для лабораторних досліджень; ультразвуковий апарат - прилад для фізіотерапії, який допомагає  швидкому відновленню тканин. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.