Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Мелітополі планується створення міського басейну

16 січня 2019 - 11:17

Територію для будівництва водноспортивного комплексу (плавального басейну) по вул. Ярослава Мудрого у місті Мелітополь Запорізької області оглянув голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За словами Мелітопольського міського голови Сергія Мінька, нині в Мелітополі функціонує два комунальних заклади спортивного профілю (дві дитячо-юнацькі спортивні школи), де у 12 відділеннях різними видами спорту займаються 1440 вихованців, а також в місті працює стадіон «Спартак». Ці установи є фундаментом розвитку масового та резервного спорту, але, не маючи міського плавального басейну, жителі Мелітополя і прилеглих районів не мають можливості для розвитку своїх спортивних здібностей у водних видах спорту.

Оскільки ефективний всебічний розвиток спорту неможливий без розвитку водних видів спорту, з огляду на численні звернення громадськості, питання будівництва плавального басейну в Мелітополі вже не один десяток років особливо гостро стоїть на порядку денному не тільки мелітопольської громади, а й регіону в цілому.

За словами Костянтина Бриля, кошторисна вартість реалізації проекту становить 78,5 мільйонів гривень. І для бюджету міста ця сума є непідйомною. Тож в майбутньому передбачено 10% співфінансування з міського бюджету. Інші кошти - потрібно буде відшукувати в обласному та державному бюджетах.

- Терміни реалізації цього проекту - кілька років. Та нині ми маємо розпочати роботу, аби в майбутньому просити допомоги з держбюджету, а також народних депутатів України. Зараз ми докладемо максимум зусиль, аби на найближчій сесії облради була розглянута можливість виділення 5 мільйонів гривень для початку будівництва. Вважаю, що об’єднавши всі зусилля ми можемо сподіватись на реалізацію такого масштабного проекту. А в тому, що у Мелітополі потрібен міський басейн, я не маю сумнівів. Тим паче, що тут поруч навчальні заклади та житлові будинки. Тож від занять спортом виграє вся громада, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Наразі проектна документація та кошторисна частина проекту будівництва отримала позитивний експертний звіт філії ДП «Укрдержбудекспертиза» в Запорізькій області. Цей проект передбачає:

  • будівництво двоповерхового водноспортивного комплексу (плавального басейну) розмірами в осях 53,1 на 38,1 м. і висотою в найвищій частині будівлі 11,2 м. (з ванною плавального басейну 21 на 25 м на 8 доріжок з можливістю влаштування 10 доріжок, з пропускною спроможністю 74 людини, на 249 місць для вболівальників, ванною дитячого басейну 6 на 10 м, вестибюлем, двома гардеробами, чотирма санвузлами, двома душовими кімнатами, тренерської, адміністративною кімнатою, зоною очікування на другому поверсі та іншими приміщеннями);
  • установку сонячних батарей, теплових насосів;
  • систему електропостачання;
  • будівництво зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення;
  • благоустрій та озеленення території (будівництво під'їзних шляхів і ділянки тротуару, мереж телефонізації та радіофікації; вертикальне планування ділянки і прилеглої території, підвезення рослинного грунту до ділянки і прилеглої території, благоустрій прилеглої території, водостік, озеленення в межах відведеної ділянки та зони благоустрою, контейнери для сміття).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район