Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дружина Президента Марина Порошенко привітала учасників обласного конкурсу «Запорізькі Викрутаси-2019»

16 березня 2019 - 15:51

Сьогодні дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Запорізьку область із робочим візитом. У ході поїздки Перша леді привітала близько двох тисяч учасників обласного фестивалю-конкурсу дитячого хореографічного мистецтва «Запорізькі Викрутаси - 2019». У заході також взяв участь голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль.

На обласному конкурсі «Запорізькі Викрутаси» цього року свої номери продемонстрували майже 100 танцювальних колективів регіону, які представляли народні, естрадні, естрадно-спортивні, сучасні, бальні, дитячі танці та демі-класику.

Захід проходить із 2012 року і має на меті продемонструвати розмаїття народів, які проживають в Україні,  а також – підвищити рівень виконавської майстерності колективів.

 - За сім років існування цього фестивалю він здобув доброї слави і став одним з найпопулярніших серед дітей і молоді регіону. І те, що сьогодні тут виступають понад дві тисячі учасників, є тому підтвердженням. Я впевнена, що сьогодні в цьому залі зібрались люди, які по-справжньому цінують творчість і мистецтво. Саме культура є тим потенціалом, який дасть нам можливість виховувати любов до України. Сьогодні ми бачимо, як відроджується і активно розвивається українська пісня, українська книжка, український театр і кіно. І взагалі сьогодні українське - це модно. І саме цій фестиваль є тому підтвердженням, - наголосила Марина Порошенко, вітаючи учасників та гостей конкурсу «Запорізькі Викрутаси-2019»

Виступи учасників конкурсу оцінювали митці культури з різних регіонів України. Переможець Гран-прі отримав у подарунок від Марини Порошенко ноутбук.

Також творчі колективи-призери зможуть взяти участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької хореографії «Падіюн-Євро-Данс» та інших всеукраїнських і міжнародних заходах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.