Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни знайомляться з можливостями проектного співробітництва з ЄС

23 квітня 2019 - 11:32

Делегація Представництва Європейського Союзу в Україні  перебуває з офіційним візитом у Запорізькій області. Головна мета – пояснити місцевій громадськості важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширити європейські цінності та підняти рівень обізнаності населення щодо відносин із ЄС.

Сьогодні відбулася зустріч делегації Представництва ЄС з освітянами регіону, на яку винесено обговорення співпраці України та ЄС у освітніх програмах та проектах. Привітав учасників заходу заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

 - Події, що відбуваються в країні, показують: навіть якщо змінюється Президент – не змінюється бажання українців розвиватися в напрямку Європейського Союзу, європейських цінностей та спільноти. Тому, я вважаю, такі заходи втзначають шляхи взаємодії та подальшої співпраці. Головне, що ми можемо обмінятися досвідом, знайти порозуміння в тих чи інших питаннях, можливо, відповіді на важливі питання, - зазначив Едуард Гугнін.

Радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова презентувала річний звіт, у якому відображена  робота Представництва в країні загалом та Запорізькому регіоні зокрема. Також вона зазначила, що подібні інформаційно-просвітницькі візити у регіони здійснюються постійно, щоб охопити якомога більшу кількість людей. У залежності від учасників зустрічей радники Представництва розповідають про проекти та можливості співпраці з ЄС у різних галузях, адже територіально та ментально вони знаходяться ближче, ніж Брюссель, тому налагодити тісну співпрацю можливо.

- Вчора ми зустрічалися з керівниками місцевих вищих навчальних закладів з пропозицією відкрити в Запоріжжі інформаційний центр Європейського Союзу. На жаль, поки у вашому обласному центрі  його ще немає. Сподіваємось, що до кінця поточного року нам це вдасться зробити і ваша область долучиться до мережі інформаційних центрів, - наголосила Вікторія Давидова.

Гості також повідомили, що сьогодні о 15.00 у Запорізькому центрі місцевого самоврядування відбудеться семінар для підприємців про можливості участі українських бізнесменів у торговельних виставках ЄС.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.