Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прикарпатці вдячні запоріжцям за допомогу

30 вересня 2008 - 15:11

На адресу голови облдержадміністрації Олександра Старуха надходять листи зі словами щирої вдячності за надання Запорізькою областю допомоги постраждалим від повені західним регіонам у подоланні наслідків стихії.

За час, що минув після катастрофічної повені, в нашій області було організовано збір коштів та гуманітарної допомоги, керівництво регіону та численні фахівці неодноразово побували на закріплених територіях Івано-Франківської та Чернівецької областей, регулярно працює обласна робоча група з питань координації дій.

Станом на 25 вересня областю надана допомога на загальну суму 6864,906 тис. грн., у тому числі безпосередньо постраждалим районам Івано-Франківської, Чернівецької та Вінницької областей – 5386,226 тис. грн. Зібрані кошти та матеріальна, гуманітарна допомога – це результат доброї волі, людської чуйності трудових колективів підприємств, пересічних небайдужих жителів нашої області. Найбільші суми переказали ВАТ “Запоріжсталь", ВП “Запорізька АЕС”, ДП “Мелітопольський завод “Гідромаш”, ВАТ “Запоріжвогнетрив”, ВАТ “Дніпроенерго”, ВАТ “Запоріжсклофлюс”, ВАТ “Дніпроспецсталь”, ВАТ “ЗАлК”, ВАТ “Запорізький електровозоремонтний завод” ВАТ “Запоріжгаз” та інші.

Облдержадміністрацією проводиться постійний моніторинг стану надання допомоги та встановлено контроль за належним використанням коштів. Так, за рахунок коштів Запорізької області оздоровлено 1260 дітей та 85 супроводжуючих з постраждалих районів, на що витрачено 2049,133 тис. грн. Загалом у 12 дитячих оздоровчих закладах Бердянська, Кирилівки і Приморська відпочила 2441 дитина з постраждалих областей. На придбання засобів гігієни та медикаментів для населення спрямовано 143,908 тис. грн.

За даними управління капітального будівництва облдержадміністрації Сторожинецькому району Чернівецької області надійшли 1041,924 тис. грн. благодійних коштів, які витрачено, зокрема, на придбання двох мікроавтобусів для перевезення дітей до школи, санітарного автомобіля для швидкої медичної допомоги у гірських районах, спеціальні автомобілі та вакуумна цистерна для комунального господарства району. Крім того, постраждалим родинам надано благодійну матеріальну допомогу - продукти харчування, предмети першої необхідності, медичні препарати.

У Кіцманському районі запоріжці допоможуть у відбудові двох житлових будинків.

У Богородчанський район Івано-Франківської області перераховано 1194,862 тис. грн. Лише на відновлення пішохідного моста у с.Жураки згідно з кошторисною документацією потрібно 998,49 тис. грн. Завершено або наближаються до закінчення роботи з реконструкції ще чотирьох пішохідних та автомобільних мостів на території цього району, один з яких знаходиться у такому видатному пам'ятнику історії як урочище Скит Манявський.

"Ви ще раз довели, що тільки разом, спільними зусиллями ми зможемо успішно протистояти надзвичайним ситуаціям і ефективно працювати над відновленням звичного ритму життя для наших співгромадян", - йдеться у листі зі словами вдячності від керівництва Івано-Франківщини.

 

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 111Kb)
(.doc, 37Kb)
(.doc, 87Kb)

Читайте також

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу