Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жодна дитина не повинна залишитися без свята

31 грудня 2008 - 11:49

Починаючи з дня Святого Миколая в області стартували святкові заходи для дітей, організовані органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, які триватимуть усі новорічні та Різдвяні свята.

110 тисяч дітей з багатодітних сімей, дітей-сиріт, дітей-інвалідів отримали вітальні листівки від Президента України напередодні новорічних та різдвяних свят. Вперше цього року привітання отримали інваліди зору листівками зі шрифтом Брайля.

З а ініціативи служби у справах дітей облдержадміністрації разом з Запорізькою торгово-промисловою палатою проведено презентацію соціального проекту «Майбутнє народжується сьогодні» та благодійний аукціон із виробів, виготовлених вихованцями обласних притулків для дітей. У рамках обласної Програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006-2010 роки 7 підпорядкованих закладів отримали подарунки на суму 8,4 тис. грн.

У день Святого Миколая відбулос я урочисте відкриття Мелітопольського соціального гуртожитку , пройшли святкові заходи у школах-і нтернатах та притулках. Управлінням у справах сім ` ї, молоді та спорту, обласним центром патріотичного виховання молоді проведено вистави у школах-і нтернатах м.Запоріжжя №3 та 6, дитячому будинку «Сонечко», обласні дитячій онколікарні.

З 19 грудня в установах культури і мистецтва області стартувало проведення культурно-мистецьких заходів для дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування, та інших пільгових категорій.

Зокрема, дитячий благодійний ранок пройшов в обласному театрі юного глядача, обласний театр ляльок спільно зі страховою компанією „Оранта-Січ” організували благодійну акцію з показом вистави для дітей – інвалідів, учнів школи - інтернату №1 на Великому Лузі.

Козацький ансамбль пісні і танцю „Запорожці” виступив з концертними програмами в загальноосвітніх школах.

У рамках святкування Дня святого Миколая пройшов обласний конкурс образотворчого мистецтва серед учнів молодших класів початкових навчальних мистецьких закладів „Моя улюблена українська казка”.

20 грудня у всіх містах та районах відбулося урочисте відкриття новорічних ялинок. Д ля 400 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебувають під опікою громадян, проведена н оворічна ялинка у театрі ім. Магара з врученням солодких подарунків.

У цьому році за рахунок обласного бюджету значно збільшено кількість новорічн их вистав для дітей пільгових категорій. Святкуванням охоплено:

  • 23 грудня у Запорізькому державному цирку - 1500 дітей пільгових категорій з сільської місцевості;
  • 24-25 грудня у ПК «Дніпроспецталь» - для 102 0 дітей-сиріт з інтернатів області, також вистави прой шли у Мелітополі та Бердянську;
  • 25 грудня у палаці спорту «Юність» відбу лися дві вистави для 5000 дітей;
  • 27 грудня у ПС «Юність» та дитячому розважальному центрі «Шекіленд» - для дітей з прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, дітей-сиріт під опікою;
  • 29 грудня у палаці культури «Дніпроспецталь» пройшли дві вистави для 1000 дітей з багатодітних сімей.

Крім цього з а рахунок коштів обласного бюджету до Новорічних та Різдвяних свят придбано обладнання для спортивного залу КЗ «Запорізьк ий обласн ий притул о к для дітей», де був проведений капітальний ремонт.

22-25 грудня в усіх закладах освіти, а 29 грудня п.р. в усіх обласних притулках для дітей проведен о н оворічні ранки з залученням спонсорів.

5 січня 2009 року 9 вихованців Бердянської загальноосвітньої школи-інтернату відвідають свято новорічної ялинки у Національному палаці мистецтв «Україна», яке відбудеться за участю Президента України.

З нового року в установах культури і мистецтва області триватимуть новорічні та різдвяні заходи, буде організовано відвідання школярами під час зимових канікул музеїв, театрів, кінотеатрів, зокрема, художніх та фотохудожніх виставок „Різдвяний вернісаж”, „Новорічний подарунок”.

Під час зимових канікул вихованці шкіл-інтернатів зможуть взяти участь у спортивно-масових, еколого-натуралістичних, природоохоронних та науково-технічних заходах, творчих конкурсах, краєзнавчих екскурсіях та туристичних поїздках.

На всі святкові заходи з обласного бюджету використан о кошти : управлінням у справах сім `ї, молоді та спорту облдержадмініс трації – 240,8 тис.грн., служб ою у справх дітей - 65, 9 тис. грн. , управлінням освіти і науки – 52,1 тис.грн.

За рахунок обласного бюджету вистави відвідали понад 9 тис. дітей, новорічні подарунки отрима ли 11 000 дітей пільгових категорій. Згідно розпоряджень мерів міст та голів райдержадміністрацій за рахунок місцевих бюджетів понад 95000 дітей отримають подарунки та відвідають святкові вистави.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств