Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перші результати антикризових заходів влади

30 січня 2009 - 13:35

Відбулося засідання колегії обласної державної адміністрації, яке провів перший заступник голови ОДА Олександр Бережний.Про хід виконання плану антикризових заходів у нашій області доповів на засіданні колегії заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін.

- Значний економічний потенціал регіону, системна робота щодо вирішення проблемних питань, а також реалізація першочергових антикризових заходів сприяли створенню певного запасу міцності для роботи у вкрай непростих умовах 2009 року,- зазначив О.Сін.

Протягом грудня 2008 року - січня 2009 року в області проведено певну роботу щодо виконання плану антикризових заходів.

Як повідомив доповідач, із 62 пропозицій щодо подолання кризових явищ в економіці та соціальній сфері регіону 60 підготовлено і подано центральним органам влади . З них 10 вже враховано у прийнятих законах і законопроектах, внесених на розгляд до Верховної Ради, нормативних актах Кабінету Міністрів України.

Деякі з них вже вдалося реалізувати на обласному та місцевому рівнях.

Зокрема, складено переліки недобудованих багатоквартирних житлових будинків і будівельних організацій, які потребують банківських кредитів. Вирішення цих питань буде не лише вагомою підтримкою будівельних компаній області, а й сприятиме вирішенню проблеми зайнятості.

Спільно з промисловими підприємствами області відпрацьовано зміни до програм охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки у частині продовження та перенесення термінів виконання природоохоронних заходів.

Обласна виконавча влада контролює пролонгацію кредитів, наданих сільськогосподарським підприємствам. На сьогодні пролонговано до 1 червня 2009 року кредити 35 підприємствам області на загальну суму більше 30 млн. грн.

Підготовлено проект рішення обласної ради щодо внесення змін і доповнень до Комплексної програми ефективного використання енергетичних ресурсів Запорізької області на 2007-2010 роки. Програму посилено за напрямками використання альтернативних джерел отримання енергії, впровадження енергозберігаючих систем опалення.

Пріоритетом номер один у роботі органів влади у поточному році є реалізація плану антикризових заходів щодо забезпечення зайнятості населення. Підготовлено проект розпорядження голови облдержадміністрації «Про основні завдання та організацію роботи у сфері зайнятості населення та ринку праці області у 2009 році», який передбачає конкретні заходи в умовах ускладнення економічної ситуації.

Про правильність дій обласної виконавчої влади у ході виконання плану антикризових дій, про розуміння і підтримку виробників зазначали у своїх виступах на засіданні колегії голова правління ЗАТ «ЗАЗ» М. Євдокименко, генеральний директор ВАТ «ЗАлК» О. Котюк та інші.

Члени колегії розглянули також стан проходження опалювального сезону в регіоні. Всупереч всім негараздам, тепло в домівках запоріжців є, хоча, як відомо, опалювальний сезон 2008 – 2009 років розпочався та проходить в умовах загострення кризових явищ у вітчизняній та регіональній економіці та постійного зростання цін на енергоносії.

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 76Kb)
(.doc, 48Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств