Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіони закликали активніше долучитись до програми придбання житла для переселенців та учасників АТО

24 січня 2020 - 09:52

Під керівництвом заступника Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Руслана Калініна відбулась селекторна нарада з питань забезпечення житлом учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб. У селекторній нараді взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко, начальник управління Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерина Кривошей, фахівці структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як наголосив Руслан Калінін, регіони мають активніше долучитись до програми співфінансування для придбання житла для переселенців та учасників АТО.

− Минулого року ми оновили склад комісії, яка розглядає заяви об’єднаних територіальних громад щодо отримання субвенції на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб. За принципом фінансування 70% з державного бюджету та 30% з місцевого планується придбати понад 80 квартир. Закликаю продовжити цю співпрацю і активніше подавати свої заявки, − звернувся до представників ОДА Руслан Калінін.

Також Руслан Калінін навів для прикладу досвід роботи у цьому напряму Івано-Франківської області, де співпрацює місцева влада, забудовники та інвестори. Завдяки спільній роботі за два роки було надано житло для понад 200 сімей. Заступник Міністра запропонував регіонам вивчити та долучитися до такого принципу роботи.

Зазначимо, що у Запорізькій області учасники АТО/ООС та члени сімей загиблих забезпечуються компенсаційними виплатами на придбання житла. Грошову компенсацію на придбання житла у 2019 році надано 9 особам з інвалідністю внаслідок війни II групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО/ООС  (у 2018 році - 8 сім`ям та 5 особам з інвалідністю, у 2017 році – 6 сім`ям та 1 особі з інвалідністю).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств