Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перспективні інвестиційні проекти реалізовуватимуть і в 2010 році

25 грудня 2009 - 15:39

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін провів засідання ради з питань впровадження, моніторингу та оцінювання Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року.

Учасники зібрання обговорили стан впровадження проектів, розроблених у рамках  навчальної програми партнерства Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток».

Загалом у 2009 році було розроблено 25 проектів, один з них – «Розчищення дна Каховського водосховища в районі господарсько-питного водозабору міста»  (м. Енергодар) - вже повністю реалізований. Успішно впроваджуються  ще 15. Найбільш перспективні з них відзначив заступник голови ОДА Олександр Сін. Насамперед, це добре відомий  запоріжцям проект  «Купуй запорізьке – обирай своє». Ефективним вважається і проект «Сила громади – в об’єднанні зусиль». Підтримка місцевих жителів та активність інвесторів стали запорукою успіху проекту «Створення історико-культурного комплексу «Етносело» у Вільнянському районі». Їх втілення автоматично продовжиться у 2010 рік.

Однак на засіданні Олександр Сін запропонував детально зупинитися на тих проектах, які хоч і були презентовані, та реально не впроваджуються у життя. Серед них –

«Створення мережі міжрайонних центрів екологічної інформації» та «Створення розподіленої природоохоронної мережі Запорізької області на основі відкритого геоінформаційно-аналітичного центру». Нереальним назвав посадовець і проект міста Токмак по очищенню 30 км річки Молочної, загальний кошторис якого складає від 30 до 90 млн. грн..

- Оцінювати перспективність та реальність виконання проекту треба під час презентації, а не тоді, коли в нього вже вкладено гроші та людські ресурси, - прокоментував ситуацію Олександр Сін, підкресливши, що кожен керівник території має усвідомлювати, якщо  він, ознайомившись з проектом, підтримав його,  надав свою згоду, то автоматично стає відповідальним і за його впровадження.

На думку посадовця необхідно провести порівняльний аналіз ефективних проектів та тих, що «не працюють», і з’ясувати, що і як в них треба змінити.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України