Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В рамках програми “Ти як?” для комунікаційників регіону провели тренінг з першої психологічної допомоги

9 лютого 2024 - 14:30

В обласному центрі для представників ЗМІ та комунікаційних служб провели тренінг з першої психологічної допомоги та базових навичок стресостійкості в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», створеної за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Фокус уваги тренінгу - збереження та підтримки психічного й емоційного стану в умовах високого навантаження та стресу. Учасникам продемонстрували техніки, які допоможуть знайти в собі нові сили, опанувати тривогу, гнів тощо. Крім цього, представники засобів масової інформації отримали корисні поради щодо збереження стійкість до негативних чинників, які можуть заважити їхній роботі.

  • Ваша професія невід'ємно пов'язана з постійним напруженням, емоційним стресом та великою відповідальністю перед суспільством. Особливо в умовах війни ризик стресу, вигорання та інших психологічних проблем стає ще більш актуальним, - зазначив регіональний куратору з питань ментального здоров’я Сергій Дружинін.

Також він зазначив, що кожен третій сімейний лікар може надавати послугу з ментального здоров’я. Спеціалісти, які пройшли навчання за програмою mhGAP, можуть допомагати пацієнтам, а за необхідності – направити до профільного фахівця. 

Знайти спеціаліста поруч можна на онлайн-мапі на сайті НСЗУ, або за телефоном 16-77.

Також до тренінгу долучився заступник голови ЗОДА Євген Мироненко. Посадовець нагадав, що при Запорізькій ОВА функціонує спеціальний Координаційний центр підтримки цивільного населення, де фахівці надають, зокрема, психологічну допомогу.

  • Ментальне здоров'я є невід'ємною частиною щасливого життя. Однак сьогодні, в умовах війни, майже в 90% наших співгромадян є прояви стресу, тривоги, депресії, безсоння. Саме тому разом зі спеціалістами проводимо практичні семінари, аби надати психологічну підтримку громадянам та допомогти військовослужбовцям і ветеранам адаптуватися до мирного життя. 

 

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят