Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Служба судової охорони у Запорізькій області відсвяткувала п'яту річницю

8 квітня 2024 - 11:30

Урочистий захід, присвячений цій події, відбувся за участю працівників Служби, представників органів влади, правоохоронних структур та військових.

Як зазначає керівник територіального управління Служби Василь Сапачков, у 2020 році управління взяло під охорону всі судові установи регіону. Керівниця апарату Запорізької облдержадміністрації Зінаїда Бойко зазначила, що за чотири роки працівники Служби стали невіддільною частиною правоохоронної системи.

– Ваша праця – це не тільки забезпечення правопорядку в судах, а й гарантія того, що правосуддя в нашій країні відбувається в безпечних та комфортних умовах. Особливо важливо, що ви виконуєте свою роботу в умовах війни, коли кожен з вас на своєму місці робить свій внесок у нашу перемогу, – зазначила Зінаїда Бойко.

Посадовиця привітала представників Служби та вручила подяки голови Запорізької облдержадміністрації старшим сержантам - Анатолію Романову, Максиму Федунку, Володимиру Каліберді, Сергію Лебеденку, Василю Фісанову.

Серед нагороджених і заступник командира 1 підрозділу охорони Сергій Демянчук, який отримав нагрудний знак «За відзнаку в службі».

– Я служив у відділі внутрішніх справ ще до реформування, коли існувала міліція, згодом вийшов на пенсію. Але, коли дізнався, що в Запоріжжі заснували Службу судової охорони, вирішив спробувати себе в цьому напрямку. Працюю тут вже протягом 4 років, досвід роботи у правоохоронних органах виявився доречним і часто допомагає у розв'язанні нагальних питань, – поділився Сергій Демянчук.

Сьогодні через вторгнення російських агресорів 16 судових установ області знаходяться на тимчасово окупованій території, але попри це Служба забезпечує охорону 15 об'єктів, 13 судів та двох органів системи правосуддя на підконтрольній Україні території.

 

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області