Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

План обласних заходів

27 травня 2014 - 09:52

                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

 

        Розпорядження голови   обласної

        державної  адміністрації

 

                                                                                                           №      

 

 

 

План

 обласних заходів з організації проведення обговорення

 змін до Конституції України щодо  децентралізації державної влади

 

1. Організувати згідно з окремим графіком проведення заходів із обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» за участі голови облдержадміністрації.

 

Травень, червень,

вересень 2014 року

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації

 

 

2. Забезпечити затвердження та подання до Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації графіків проведення громадського обговорення проекту змін до Конституції України на підприємствах, установах та організаціях всіх форм власності.

 

    28.05.2014

 

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, структурні підрозділи облдержадміністрації

 

3. Забезпечити  розміщення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» на веб-сайті Запорізької облдержадміністрації, офіційних сайтах райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міст обласного значення.

 

    30.05.2014

 

Управління  у справах преси  та інформації облдержадміністрації, райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення

 

4. Сприяти публікації проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України у друкованих  ЗМІ, у тому числі недержавної форми власності, запровадженню тематичних рубрик, виступів експертів, науковців, громадських діячів.

 

     Травень - вересень

     2014 року

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення

 

5. Провести обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» на сесіях місцевих рад, зборах депутатів, нарадах в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.  

 

Травень

2014 року

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення

 

6. Організувати обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» на засіданнях за круглими столами, громадських рад усіх рівнів, комітетів громадського контролю, органів самоорганізації населення, об’єднань промисловців, підприємців, сільгосптоваровиробників, профспілкового активу тощо.

 

Червень

2014 року

Райдержадміністрації, виконавчі комітети

міських рад міст обласного значення

 

 

7. Забезпечити проведення обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» в трудових колективах підприємств, установ та організацій всіх форм власності, на зборах громадян за місцем проживання.

 

 

Травень-вересень

2014 року

Райдержадміністрації, виконавчі комітети

міських рад міст обласного значення

 

 

8. Сприяти проведенню тематичних телевізійних передач за участі представників органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, науковців та громадськості щодо обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України.

 

Травень - вересень

2014 року

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації,  Запорізька обласна державна телерадіокомпанія

 

9. Організувати у  бібліотечних та клубних закладах області інформаційні стенди, книжкові виставки, перегляди літератури, викладки періодичних видань, виставки фотоматеріалів, присвячені обговоренню проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України.

 

Червень - вересень

 2014 року

 

Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації

 

10. Забезпечити проведення у навчальних закладах області науково-практичних конференцій, навчально-методичних семінарів, засідань за круглими столами та диспутів, присвячених обговоренню проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України.

 

 

Вересень

2014 року

 

Департамент освіти і науки  облдержадміністрації,  вищі навчальні заклади

І-ІV рівнів акредитації

 

11. Сприяти проведенню широкого громадського обговорення основних положень проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» під час молодіжних форумів, конференцій та зібрань студентської, учнівської та трудової молоді.

 

     Травень - вересень

     2014 року

 

Управління  молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації

 

12. Провести анкетування сільських, селищних, міських голів, депутатів та секретарів місцевих рад щодо ставлення до основних положень проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України», проаналізувати його результати та внести пропозиції.

 

     Травень - червень

     2014 року

 

Управління  з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, райдержадміністрації, виконавчі комітети міст

обласного значення

 

13. Внести відповідно до компетенції пропозиції до Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації щодо оптимізації мережі територіальних органів виконавчої влади з метою дерегуляції економічної діяльності, зменшення адміністративного тиску на бізнес, спрощення дозвільних процедур.

 

17.06.2014                        Структурні підрозділи облдержадміністрації         

 

 

 

 

 

Заступник голови-керівник апарату

облдержадміністрації                                                              О.В. Ніколенко