Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини безбар'єрності

Нові можливості для безкоштовного навчання ветеранів

13 листопада 202313:30

В умовах повномасштабної війни одним із найважливіших завдань держави є соціальний захист ветеранів та осіб з інвалідністю, яка була отримана внаслідок війни.

Комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

7 листопада 202312:53

Склад комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, протоколи засідань.

Інструменти для розбудови безбар'єрного простору

7 листопада 202312:11

Матерали, освітні активності, засоби для типології розбудови безбар'єрного простору.

Національна стратегія зі створення безбар'єрного простору в Україні

7 листопада 202311:56

Реалізація Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні на території Запорізької області.

Запорізька обласна військова адміністрація

6 листопада 202313:48

Проекти Запорізької області в рамках виконання Національної стратегії із створення безбар’єрного простору

Безбар’єрність та безпека - основні компоненти сучасного освітнього процесу

2 листопада 202315:50

Для дітей з особливими освітніми потребами надзвичайно актуальною є можливість проводити навчання в змішаному форматі: на сьогодні з 9 закладів функціонують 7.

Обласна влада розширює співпрацю для розбудови безбар’єрного простору

24 серпня 202315:20

Під головуванням керівниці апарату ОДА Зінаїди Бойко відбувся круглий стіл “Безбар’єрність в дії”, під час якого обговорили актуальні проблеми безбар’єрного середовища та соціальний захист осіб з інвалідністю в період воєнного стану.

Державні установи проходять перевірку на безбар’єрність

2 серпня 202316:40

Під головуванням керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулося виїзне засідання комісії з обстеження будівель, в яких розміщена обласна державна адміністрація та її структурні підрозділи на відповідність вимогам доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Запорізький край робить ще один важливий крок до безбар’єрності

28 квітня 202317:30

Напад російських військ не завадить відбудовувати доступний простір для кожного в нашому регіоні. Архітектура змін розробляється урядовою командою за підтримки першої леді України Олени Зеленської.

Обласна влада опікується покращенням надання населенню публічних послуг

25 квітня 202315:00

На нараді очільника ЗОВА Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів ОДА та начальниками військових адміністрацій населених пунктів обговорили проблемні питання у сфері надання публічних послуг та доступу до державних електронних реєстрів.

Попри війну у Запорізькій області триває розбудова безбар’єрного простору для людей з особливими потребами

17 квітня 202310:40

Під головуванням першого заступника очільника ЗОДА Геннадія Тімченка відбулося спільне засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури й робочої групи з розробки та впровадження обласного плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Альбом безбар’єрних рішень. Розділ 1

17 лютого 202211:54

Міністерством розвитку громад та територій України спільно з громадською організацією «Безбар’єрність» в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії розроблено перший розділ Альбому безбар’єрних рішень.