Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Світлицького відбулось чергове засідання робочої групи з ліквідації заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам області

25 червня 2004 - 15:29

На черговому засіданні робочої групи з контролю за виконанням плану дій щодо ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати працівникам області під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Світлицького були заслухані керівники Великобілозерського та Розівського районів і окремі керівники підприємств-боржників цих територій.

А. Світлицький поінформував, що за станом на 1 червня 2004 року загальна сума заборгованості підприємств Великобілозерського району склала 139 тисяч гривень, що на 65,6 тис. грн. більше, ніж на початок року. Найбільші борги мають агрофірми „Октябрь”, „Правда” і „Гюнівська” та дільниця водоканалізаційного господарства.

Як запевнив присутніх голова райдержадміністрації Григорій Тупиков, і це було зафіксовано протоколом, борги будуть погашені до 1 серпня, окрім агрофірми „Октябрь”, справи якої розглядаються місцевим судом.

Майже подібна ситуація у Розівському районі, де господарства заборгували за станом на 1 червня майже 118 тисяч гривень. В основному це сільгосппідприємства „Росія” і „Колос”. Перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Щербань доповів, що ситуація нормалізується одразу після початку жнив, коли з людьми будуть розраховуватися зерном і молодняком худоби. Проблемною залишається лише ситуація у СТОВ „Колос”, де донецький господар не з’являється вже тривалий час.

Робоча група вирішила за допомогою звернутись до обласної прокуратури.

Заочно було заслухано стан справ по місту Бердянську – бо вже утретє керівники території та окремих підприємств ігнорують явку. А. Світлицький відзначив, що попри всі позитивні дії міського голови Валерія Баранова і міської ради, питаннями погашення заборгованості із зарплати вони не займаються. А борг по місту чималий – понад 3,3 млн. гривень. І протягом останніх п’яти місяців він нітрохи не зменшився. Тільки по підприємству „Дормаш”, яке знаходиться у процесі санації, він складає більше 1 млн. грн. Вирішено наступного засідання запросити керівника регіонального фонду держмайна для детального аналізу стану справ і пропозиції про заміну керівника санації.

Робоча група зробила зауваження і на адресу облуправління юстиції, керівники якого не з’явились на засідання.

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя