Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Світлицького відбулось чергове засідання робочої групи з ліквідації заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам області

25 червня 2004 - 15:29

На черговому засіданні робочої групи з контролю за виконанням плану дій щодо ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати працівникам області під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Світлицького були заслухані керівники Великобілозерського та Розівського районів і окремі керівники підприємств-боржників цих територій.

А. Світлицький поінформував, що за станом на 1 червня 2004 року загальна сума заборгованості підприємств Великобілозерського району склала 139 тисяч гривень, що на 65,6 тис. грн. більше, ніж на початок року. Найбільші борги мають агрофірми „Октябрь”, „Правда” і „Гюнівська” та дільниця водоканалізаційного господарства.

Як запевнив присутніх голова райдержадміністрації Григорій Тупиков, і це було зафіксовано протоколом, борги будуть погашені до 1 серпня, окрім агрофірми „Октябрь”, справи якої розглядаються місцевим судом.

Майже подібна ситуація у Розівському районі, де господарства заборгували за станом на 1 червня майже 118 тисяч гривень. В основному це сільгосппідприємства „Росія” і „Колос”. Перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Щербань доповів, що ситуація нормалізується одразу після початку жнив, коли з людьми будуть розраховуватися зерном і молодняком худоби. Проблемною залишається лише ситуація у СТОВ „Колос”, де донецький господар не з’являється вже тривалий час.

Робоча група вирішила за допомогою звернутись до обласної прокуратури.

Заочно було заслухано стан справ по місту Бердянську – бо вже утретє керівники території та окремих підприємств ігнорують явку. А. Світлицький відзначив, що попри всі позитивні дії міського голови Валерія Баранова і міської ради, питаннями погашення заборгованості із зарплати вони не займаються. А борг по місту чималий – понад 3,3 млн. гривень. І протягом останніх п’яти місяців він нітрохи не зменшився. Тільки по підприємству „Дормаш”, яке знаходиться у процесі санації, він складає більше 1 млн. грн. Вирішено наступного засідання запросити керівника регіонального фонду держмайна для детального аналізу стану справ і пропозиції про заміну керівника санації.

Робоча група зробила зауваження і на адресу облуправління юстиції, керівники якого не з’явились на засідання.

 

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби