Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очільник області поспілкувався з підприємцями на ринку

15 березня 2011 - 15:28

Першу половину свого робочого дня голова обласної державної адміністрації  Борис Петров присвятив походу на продуктові і речові ринки Запоріжжя. Про необхідність провести виїзну нараду та поспілкуватися із підприємцями безпосередньо на ринках очільник області говорив неодноразово. Тож сьогодні скористався нагодою - міжнародним днем споживача.

Про враження та результати такого спілкування голова облдержадміністрації  повідомив журналістам. З цього й розпочав прес-конференцію.

- Сьогодні всесвітній день споживачів, а я давно збирався відвідати ринки, зустрітися з представниками малого бізнесу безпосередньо на місці їхньої роботи, от і вирішив виконати обіцяне. Я спілкувався з підприємцями та реалізаторами і як споживач, і як голова облдержадміністрації.  Серед вражень – майже відсутність покупців. Особливо на Вознесенівському ринку. Але всім  зрозуміло, що це пов’язано з низькою купівельною спроможністю  населення насамперед. Про зниження торгівельного обігу говорять і на продуктових рядах, і на речових. Що цікаво, жодного нарікання на велику кількість перевірок чи інші проблеми адміністративного характеру, або пов’язані з фіскальними органами, я не почув. На що скаржилися люди, то на відсутність сертифікатів, яких вимагають від реалізаторів.

Щоб на ринку з’явилися  покупці, висловив свою думку очільник області, слід вирішувати питання  підвищення заробітної плати на підприємствах, погашення боргів, зростання виробництва. Разом з тим, Борис Петров звернув увагу на необхідність підтримати також розвиток малого та середнього бізнесу.

- У нас є пропозиції  щодо підтримки бізнесу, - зазначив голова ОДА, - у тому числі,  відпрацьовані з малим бізнесом, і про них ми будемо доповідати Президентові.


Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів