Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Машинобудування, енергетика, охорона здоров’я – коло інтересів словацьких інвесторів

5 квітня 2011 - 16:20

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров у ході зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжиком та головою правління словацького підприємства “SITNO HOLDING” Людовитом Чернаком обговорив потенційні напрямки інвестиційної діяльності.

Основна мета, з якою делегація Словацької Республіки прибула до Запорізької області, – пошук можливих шляхів співпраці між запорізькими та словацькими підприємствами.

- Я знаю, що ви цікавитесь деякими промисловими підприємствами регіону, - звернувся до високого гостя Борис Петров. - Однак маєте знати, що керівництво області вбачає майбутнє Запорізького краю у розвитку машинобудівного комплексу, логістики, курортно-рекреаційної зони. Саме у цих напрямках ми розраховуємо на інвестиційні надходження, розробляємо проекти, створюємо комфортні умови для ведення бізнесу.

Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжик зізнався, що у Запоріжжі вже відвідав деякі підприємств, зокрема, ВАТ «Мотор Січ».

- Нас цікавлять не тільки інвестиції у промисловість та машинобудування. Ми готові співпрацювати у галузі сонячної та гідроенергетики. Також можливе співробітництво у сфері охорони здоров’я, - повідомив Павол Гамжик.

У цьому контексті голова обласної державної адміністрації запропонував членам делегації ознайомитись з деякими матеріалами про цілющі грязьові лимани у Бердянську.

- Цілющі властивості цих лиманів – найцінніше, що є у Бердянську. Ми будемо раді, якщо у вас знайдеться інвестор, який виявить бажання побудувати там медичний заклад чи санаторій, який працюватиме цілий рік, оздоровлюючи людей, - запропонував Б. Петров.

Вислухавши пропозицію, пан посол відзначив, що в Словаччині також є декілька грязьових санаторіїв. Тож бердянські колеги можуть перейняти досвід, як краще розбудовувати цю сферу охорони здоров’я, щоб не зробити помилок.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни