Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Хортиці відсвяткували Великдень по-козацьки

26 квітня 2011 - 10:56

На Хортиці відсвяткували Великдень по-козацьки

На запрошення управління культури та туризму ОДА та Всеукраїнської федерації козацького бойового мистецтва «Спас» тисячі запоріжців зібралися у святковий день на Хортиці, щоб відсвяткувати Великдень за козацькою традицією. Тут, на козацькому колі, неподалік від музею історії запорозького козацтва обласна федерація «Спас» організувала фестиваль бойових мистецтв «Великдень на Хортиці».

За словами президента обласної федерації «Спас» Костянтина Рижова, головною метою фестивалю є відродження та розвиток бойових мистецтв, впровадження воїнської культури у суспільство, духовне об’єднання представників шкіл бойових мистецтв різних напрямків на основі Правди, Честі і Совісті, духовних чеснот Воїна.

На Запоріжжі цей рух набирає обертів. Нещодавно відкрито вже другу бюджетну дитячо-юнацьку спортивну школу «Спас», діяльність якої спрямована на піднесення культурних і духовних традицій нашого народу, утвердження української бойової національної культури в Запорізькому краї. Засновником школи виступила Запорізька обласна федерація козацького бойового мистецтва «Спас».

Перш ніж вихованці-спасівці продемонстрували глядачам свою вправність, на козацькому колі свято розпочалося за доброю козацькою традицією з Великоднього богослужіння і освячення пасок та крашанок. І вже потому відбулися показові виступи бойових шкіл, а згодом – захоплюючі козацькі розваги та випробування. Кульмінацією свята стали традиційні бої «лава на лаву» і щирі братання після них.

- Ця подія – найкраща пропаганда здорового способу життя, - поділився думкою заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Такі заходи сприяють відродженню та впровадження в суспільне життя історичних та духовних традицій українського народу, збирають чимало представників підростаючого покоління. Це прекрасний спосіб організації родинного активного дозвілля, виховання дітей на національних традиціях. І що не менш важливо - привернення уваги широкої громадськості до Національного заповідника «Хортиця». Обласна влада і надалі надаватиме всебічну підтримку громадським організаціям, чия діяльність спрямована на піднесення патріотизму, а також просування бренду «Запоріжжя туристичне» на теренах України і за її межами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області