Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Хортиці відсвяткували Великдень по-козацьки

26 квітня 2011 - 10:56

На Хортиці відсвяткували Великдень по-козацьки

На запрошення управління культури та туризму ОДА та Всеукраїнської федерації козацького бойового мистецтва «Спас» тисячі запоріжців зібралися у святковий день на Хортиці, щоб відсвяткувати Великдень за козацькою традицією. Тут, на козацькому колі, неподалік від музею історії запорозького козацтва обласна федерація «Спас» організувала фестиваль бойових мистецтв «Великдень на Хортиці».

За словами президента обласної федерації «Спас» Костянтина Рижова, головною метою фестивалю є відродження та розвиток бойових мистецтв, впровадження воїнської культури у суспільство, духовне об’єднання представників шкіл бойових мистецтв різних напрямків на основі Правди, Честі і Совісті, духовних чеснот Воїна.

На Запоріжжі цей рух набирає обертів. Нещодавно відкрито вже другу бюджетну дитячо-юнацьку спортивну школу «Спас», діяльність якої спрямована на піднесення культурних і духовних традицій нашого народу, утвердження української бойової національної культури в Запорізькому краї. Засновником школи виступила Запорізька обласна федерація козацького бойового мистецтва «Спас».

Перш ніж вихованці-спасівці продемонстрували глядачам свою вправність, на козацькому колі свято розпочалося за доброю козацькою традицією з Великоднього богослужіння і освячення пасок та крашанок. І вже потому відбулися показові виступи бойових шкіл, а згодом – захоплюючі козацькі розваги та випробування. Кульмінацією свята стали традиційні бої «лава на лаву» і щирі братання після них.

- Ця подія – найкраща пропаганда здорового способу життя, - поділився думкою заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Такі заходи сприяють відродженню та впровадження в суспільне життя історичних та духовних традицій українського народу, збирають чимало представників підростаючого покоління. Це прекрасний спосіб організації родинного активного дозвілля, виховання дітей на національних традиціях. І що не менш важливо - привернення уваги широкої громадськості до Національного заповідника «Хортиця». Обласна влада і надалі надаватиме всебічну підтримку громадським організаціям, чия діяльність спрямована на піднесення патріотизму, а також просування бренду «Запоріжжя туристичне» на теренах України і за її межами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі