Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область першою в Україні створила єдину інформаційну освітню мережу

27 квітня 2011 - 13:40

Урочиста презентація Інтернет – порталу «Запорізька обласна освітня мережа» відбулася в обласній державній адміністрації. До участі у заході запросили начальників управлінь та відділів освіти регіону, педагогічну громадськість.

Державна політика Президента України Віктора Януковича спрямована на підвищення якості і доступності освіти для всіх громадян країни. Один з національних пріоритетів – інтенсивне впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у сферу освіти, зокрема, створення єдиного інформаційного освітнього простору держави. Запорізька область першою досягла результатів у цій роботі – розробила власний Інтернет – портал «Запорізька обласна освітня мережа».

Спільними зусиллями управління освіти і науки облдержадміністрації, Запорізької обласної академії післядипломної педагогічної освіти та харківської фірми «Нові знання» розроблено автоматизовану систему з електронною базою даних про учнів, вчителів, матеріально-технічну базу навчальних закладів, що дозволяє автоматично формувати всі державні статистичні звіти по загальноосвітніх навчальних закладах, миттєво знаходити потрібну інформацію та генерувати інші звіти для потреб користувачів.

За словами розробників цей Інтернет – портал дуже простий у користуванні. У кожній школі встановлять спеціальну програму «Курс: школа», в яку педагогічний колектив вводитиме робочу інформацію, вона вже автоматично відображатиметься на Інтернет – порталі. Послуговуючись цією програмою, можна  складати навчальні робочі плани, вести базу даних кадрового складу, розкладу занять, списків учнів та батьків, відстежити навантаження вчителів.

Як відзначив начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Олександр Вєрозубов, цей результат досягнуто завдяки плановій та системній роботі в освітній галузі регіону.

- Розуміючи, що перехід до нових освітніх технологій повинен здійснюватися поетапно, ми, перш за все, подолали комп’ютерну безграмотність вчителів. Загальноосвітні навчальні заклади забезпечені комп’ютерними комплексами, Інтернетом, у більшості є стаціонарні мультимедійні кабінети, засоби відео та аудіо супроводу. Крім того, школи розробляють власні веб-сайти. Тож ця робота – підготовка до створення єдиної освітньої мережі – виконана не за рік або два, - пояснив О. Вєрозубов.

У подальших планах розробників Інтернет – порталу - приєднання до мережі не тільки загальноосвітніх шкіл, але й вечірніх, дошкільних та позашкільних закладів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації


До відома: Інтернет – портал «Запорізька обласна освітня мережа» працює на основі порталу osvitazp.org

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я