Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя готується стати регіоном-супутником Євро-2012

24 травня 2011 - 14:56

Запоріжжя готується стати регіоном-супутником Євро-2012

Запоріжжя та Запорізька область вже давно офіційно заявили про своє намагання стати регіоном-супутником чемпіонату Європи з футболу, який влітку наступного року відбудеться на спортивних аренах України та Польщі.

Проте у справі підготовки до того, щоб прийняти одну із збірних - учасниць турніру та її вболівальників, є певні проблеми. Їх і намагається розв’язати  оргкомітет, що утворено при облдержадміністрації. На його черговому засіданні було розглянуто чотири питання. Лише одне із них майже вирішено. Туристична галузь Запорізької області визначила 80 туристичних маршрутів та об’єктів, привабливість яких для туристів вже цього літа буде перевірено на практиці. Разом із Запорізьким Національним університетом управління культури та туризму облдержадміністрації активно проводить роботу з підготовки гідів-перекладачів.

На жаль, інші питання, а саме – підготовка стадіону «Славутич-арена» та готелю «Інтурист» до прийому численних закордонних гостей – футболістів, журналістів та вболівальників, створення фан-зони на Фестивальній площі тощо - або взагалі не вирішуються, або вирішуються дуже мляво.

- До чемпіонату залишився рік, але насправді часу на підготовку обмаль, – зазначив голова оргкомітету, заступник голови ОДА Петро Гончарук. – Вже дуже скоро організатори турніру перевірятимуть регіони, що прагнуть стати супутниками Євро, і вимоги будуть досить жорсткі. А нам, окрім свого бажання, презентувати майже нічого. Тому я просив би всіх активізувати роботу в цьому напрямку.

Натомість ідея одного із запорізьких видавництв видати і надіслати країнам-учасницям Євро 2012  «Енциклопедію футбольного вболівальника та туриста», в якій буде розміщено інформацію про туристичні маршрути Запорізького краю, історію запорізького футболу та інвестиційну привабливість нашого регіону,  голові оргкомітету сподобалась. Петро Гончарук висловив впевненість у тому, що разом з містом область зможе знайти кошти  для видавництва такого путівника.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів