Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інформатику вивчатимуть з другого класу

25 травня 2011 - 08:25

Інформатику вивчатимуть з другого класу

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 462 від 20.04.2011 «Про затвердження Державного стандарту початкової загальної освіти» з 01.09.2012 запроваджується новий Державний стандарт початкової загальної освіти. За цим стандартом в освітній галузі «Технології» початкової школи виокремлено змістову лінію «Ознайомлення з інформаційно-комунікаційними технологіями» та в Базовому навчальному плані на зазначену освітню галузь передбачено по дві години на тиждень у 2-4 класах.

- Ми вважаємо надзвичайно важливим виконання завдання Уряду щодо забезпечення школярам належної комп’ютерної освіти, - коментує ситуацію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Комп’ютерна грамотність для сучасної молоді стала не тільки ознакою високої освіченості, але й нагальною потребою для подальшого всебічного розвитку. Тож на часі вивчення інформатики вже у початковій школі.

Щоб виконати поставлене завдання, необхідно забезпечити оснащення повноцінних навчальних комп’ютерних комплексів у школах І та І-ІІ ступенів; визначитися з кадровим забезпеченням викладання основ ІКТ у початковій школі закладів освіти всіх ступенів; забезпечити проходження вчителями підвищення кваліфікації з основ інформатики та ІКТі. Робота у цьому напрямку вже ведеться. Зокрема, Запорізька обласна академія післядипломної педагогічної освіти розпочала розробку спецкурсу «Викладання основ інформатики та ІКТ у початковій школі». Також проводиться моніторинг технічного і кадрового забезпечення викладання основ інформатики та ІКТ в початковій школі закладів освіти області.

- У жовтні-листопаді цього року плануємо провести засідання за « круглим столом» за участю провідних науковців, викладачів, методистів, вчителів щодо концептуальних засад упровадження нової змістової лінії в навчанні учнів початкової школи, - повідомив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів