Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

96% закладів готові до прийому дітей

25 травня 2011 - 13:54

В обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови ОДА Миколи Ярмощука відбулася розширена нарада з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2011 року. Захід відбувся за участю представника Кабінету Міністрів України Віталія Гордини.

Як повідомив заступник голови ОДА Микола Ярмощук, представник уряду Віталій Гордина очолює методичну групу, яка інспектувала в області стан підготовки оздоровчих закладів до роботи у літній період.

- Результати урядової перевірки свідчать про те, що область справно підготувалась до оздоровчого сезону. Станом на сьогодні до прийому дітей вже готові 96% закладів, - поінформував посадовець. - Таких результатів досягнуто завдяки постійній системній роботі у цьому напрямку.

У ході розширеної наради учасники заходу особливу увагу приділили питанням забезпечення безпеки перебування дітей в оздоровчих закладах. З цього питання доповів головний санітарний лікар області Анатолій Севальнєв. Він поінформував присутніх, що від загальної кількості дітей шкільного віку цього року буде оздоровлено 50% - це діти ІІ категорії здоров’я, які страждають на різноманітні захворювання. Особлива увагу буде приділена дітям – сиротам та позбавлених батьківського піклування, які виховуються у школах-інтернатах. Приймати дітлахів будуть 55 закладів відпочинку та оздоровлення, які пройшли ретельні перевірки всіх відповідних структур. Також в області працюватимуть 306 пришкільних таборів.

Для проведення якісного та ефективного відпочинку дітей в області сформовано 10 додаткових медичних бригад.

Як відзначив Микола Ярмощук, протягом літа планується оздоровити 84361  дитину.  На це з обласного бюджету виділено майже 13,5 млн. грн.

Учасники наради приділили увагу питанню рівня професійності вожатих, які несуть соціальну відповідальність за виховання юних підопічних.

Також були обговорені організаційні питання роботи оздоровчих закладів, такі як проведення туристичного збору, підвезення дітей до закладів оздоровлення, протипожежної безпеки приміщень, де проживатимуть діти.

Традиційно офіційне відкриття оздоровчої кампанії в області планується на 1 червня - у День захисту дітей. До цього моменту всі оздоровчі заклади мають забезпечити 100-відсоткову готовність до роботи. Перші заїзди дітей починаються з 3 червня.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів