Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На засіданні робочої групи з контролю за виконанням плану дій щодо ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати працівникам області було заслухано керівників Вільнянського, Токмацького і Якимівського районів та окремих підприємств-боржників

24 вересня 2004 - 15:01

Зокрема, заступник голови Вільнянської райдержадміністрації Петро Музика доповів, що за станом на 1 вересня цього року заборгованість по району складала 757,9 тис. грн. і протягом серпня зменшилась на 55,1 тис. грн. Найбільшу заборгованість по зарплаті мають КСП „Південне” (229,7 тис. грн.), філія Вільнянського управління з газопостачання та газифікації ВАТ „Запоріжгаз” (214,2 тис.) і ВАТ „Вільнянський комбінат хлібопродуктів” (140,2 тис).

Представники останніх двох підприємств запевнили, що до 1 грудня борги будуть погашені. Набагато складніша ситуація в КСП „Південне”, 155  працівників якого подали заяви до суду. Чим завершиться ця справа ще не відомо.

У Токмацькому районі, як доповів заступник голови райдержадміністрації Іван Матвєєв, заборгованість за станом на 1 вересня склала майже 680 тис. грн. Протягом вересня вона зменшиться майже на 500 тис., а в листопаді буде ліквідована повністю.

Поки що невтішні перспективи по ряду підприємств Якимівського району, загальна заборгованість яких складає понад 1,5 млн. грн., що в 3,5 рази більше, ніж на початку року. Якщо ТОВ „Калініна” до кінця вересня повністю погасить борги, поінформував перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Бабіч, то по СВК імені Мічуріна та ВАТ „Атманай” зрушення зовсім незначні. Обома господарствами займаються органи прокуратури.

Начальник головного управління праці та соціального захисту облдержадміністрації Віктор Панкратов, який головував на засіданні групи, присутнім ще раз нагадав про чітке завдання Президента України та Прем’єр-міністра – до 1 грудня ліквідувати всі борги з виплати зарплати. Керівники несуть персональну відповідальність за його виконання. Водночас зробив протокольні доручення окремим управлінням і службам для вирішення обговорених проблем.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку