Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Анатолія Стрюка відбулося засідання обласної координаційної ради керівників партійних та громадських організацій

27 вересня 2004 - 16:48

Голова облдержадміністрації Володимир Березовський поінформував присутніх про реалізацію економічної державної політики, виконання плану соціально-економічного розвитку області за 8 місяців 2004 року. Характерною рисою економічного зростання регіону з початку цього року, підкреслив керівник області, став динамічний розвиток машинобудівної галузі – приріст 47,2% порівняно з таким же періодом минулого року. Підприємства цієї галузі, насамперед такі як ЗАТ „ЗАЗ”, ВАТ „Мотор Січ”, „Запоріжтрансформатор” та інші, поряд з металургійними та енергетичними, забезпечили загальний приріст промислового виробництва області.

Позитивні зрушення відбуваються в агропромисловому комплексі, помітне вирішення проблем у соціальній сфері, повідомив В.Березовський. Зокрема, спільними зусиллями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування вдалося у другому кварталі зменшити заборгованість з виплати зарплати до 34 млн. гривень. У вересні-жовтні вона буде скорочена ще на 14 млн. грн.

Голова облдержадміністрації розповів про успішне освоєння коштів на ліквідації наслідків надзвичайної події у Мелітопольському районі. Кабінет міністрів виділив 14 млн. гривень, до кінця року область отримає ще 16 млн. А наступного року проектом бюджету передбачено виділення іще 10 млн. гривень. Таким чином усього Уряд В.Януковича направляє на ліквідацію НП 40 млн. грн.

В кінці виступу керівник області закликав присутніх до активного діалогу і спільних дій, спрямованих на зростання добробуту людей, подальший розквіт Запорізького краю.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін доповів про державну бюджетну політику та хід виконання обласного бюджету 2004 року і формування бюджету області на 2005 рік, а заступник голови облдержадміністрації Сергій Вегеря – про хід виконання обласної програми „Зерно Запоріжжя – 2004”.

Всі керівники облдержадміністрації відповіли на чисельні запитання лідерів регіональних партійних та громадських організацій.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю