Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Анатолія Стрюка відбулося засідання обласної координаційної ради керівників партійних та громадських організацій

27 вересня 2004 - 16:48

Голова облдержадміністрації Володимир Березовський поінформував присутніх про реалізацію економічної державної політики, виконання плану соціально-економічного розвитку області за 8 місяців 2004 року. Характерною рисою економічного зростання регіону з початку цього року, підкреслив керівник області, став динамічний розвиток машинобудівної галузі – приріст 47,2% порівняно з таким же періодом минулого року. Підприємства цієї галузі, насамперед такі як ЗАТ „ЗАЗ”, ВАТ „Мотор Січ”, „Запоріжтрансформатор” та інші, поряд з металургійними та енергетичними, забезпечили загальний приріст промислового виробництва області.

Позитивні зрушення відбуваються в агропромисловому комплексі, помітне вирішення проблем у соціальній сфері, повідомив В.Березовський. Зокрема, спільними зусиллями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування вдалося у другому кварталі зменшити заборгованість з виплати зарплати до 34 млн. гривень. У вересні-жовтні вона буде скорочена ще на 14 млн. грн.

Голова облдержадміністрації розповів про успішне освоєння коштів на ліквідації наслідків надзвичайної події у Мелітопольському районі. Кабінет міністрів виділив 14 млн. гривень, до кінця року область отримає ще 16 млн. А наступного року проектом бюджету передбачено виділення іще 10 млн. гривень. Таким чином усього Уряд В.Януковича направляє на ліквідацію НП 40 млн. грн.

В кінці виступу керівник області закликав присутніх до активного діалогу і спільних дій, спрямованих на зростання добробуту людей, подальший розквіт Запорізького краю.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін доповів про державну бюджетну політику та хід виконання обласного бюджету 2004 року і формування бюджету області на 2005 рік, а заступник голови облдержадміністрації Сергій Вегеря – про хід виконання обласної програми „Зерно Запоріжжя – 2004”.

Всі керівники облдержадміністрації відповіли на чисельні запитання лідерів регіональних партійних та громадських організацій.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни