Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сьогодні в прес-центрі облдержадміністрації пройшов брифінг з заступником генерального директора державного підприємства „Запорізький центр стандартизації, метрології та сертифікації” Сергія Верепи

5 жовтня 2004 - 15:20

Якість товарів тa послуг – запорука успішного розвитку економіки регіону. На цьому наголосив на брифінгу в прес-центрі облдержадміністрації заступник генерального директора державного підприємства „Запорізький центр стандартизації, метрології та сертифікації” Сергій Верепа.

„На початок 2004 року в Україні прийнято понад 1600 нових національних стандартів, які стосуються безпеки продуктів харчування, дитячих іграшок, побутових електроприладів, енергопостачання, повідомив доповідач - 517 з них погоджені зі світовими та європейськими стандартами.”

Якість продукції в значній мірі залежить від точності вимірів, зазначив С. Верепа. У нашій області експлуатується понад 200 початкуючих і 10 державних еталонів. Запорізький центр акредитований в Системі сертифікації УкрСЕПРО і має право на проведення робіт з сертифікації систем управління якістю. Продукція 30 запорізьких підприємств відзначена міжнародними сертифікатами якості.

Нинішнього року понад два десятки підприємств регіону беруть участь у щорічному всеукраїнському конкурсі „100 кращих товарів України”. Переможці будуть відомі у листопаді. Хоча проблем з якістю продукції і послуг ще чимало. Лише у цьому році Центром забраковано 331 партія товару. В основному це хліб, продукти харчування, алкогольні напої. Перевірялися оптові склади і самі підприємства.

Знати, яка продукція є якісною, а яка ні,  треба вчити майбутніх споживачів вже змалку. У цьому році вперше Запорізькій центр стандартизації, метрології і сертифікації вирішив провести серед школярів конкурс малюнка „Я хочу жити в якісному світі”. Пройде він вже у жовтні.

 

Прес- служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей