Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сьогодні в прес-центрі облдержадміністрації пройшов брифінг з заступником генерального директора державного підприємства „Запорізький центр стандартизації, метрології та сертифікації” Сергія Верепи

5 жовтня 2004 - 15:20

Якість товарів тa послуг – запорука успішного розвитку економіки регіону. На цьому наголосив на брифінгу в прес-центрі облдержадміністрації заступник генерального директора державного підприємства „Запорізький центр стандартизації, метрології та сертифікації” Сергій Верепа.

„На початок 2004 року в Україні прийнято понад 1600 нових національних стандартів, які стосуються безпеки продуктів харчування, дитячих іграшок, побутових електроприладів, енергопостачання, повідомив доповідач - 517 з них погоджені зі світовими та європейськими стандартами.”

Якість продукції в значній мірі залежить від точності вимірів, зазначив С. Верепа. У нашій області експлуатується понад 200 початкуючих і 10 державних еталонів. Запорізький центр акредитований в Системі сертифікації УкрСЕПРО і має право на проведення робіт з сертифікації систем управління якістю. Продукція 30 запорізьких підприємств відзначена міжнародними сертифікатами якості.

Нинішнього року понад два десятки підприємств регіону беруть участь у щорічному всеукраїнському конкурсі „100 кращих товарів України”. Переможці будуть відомі у листопаді. Хоча проблем з якістю продукції і послуг ще чимало. Лише у цьому році Центром забраковано 331 партія товару. В основному це хліб, продукти харчування, алкогольні напої. Перевірялися оптові склади і самі підприємства.

Знати, яка продукція є якісною, а яка ні,  треба вчити майбутніх споживачів вже змалку. У цьому році вперше Запорізькій центр стандартизації, метрології і сертифікації вирішив провести серед школярів конкурс малюнка „Я хочу жити в якісному світі”. Пройде він вже у жовтні.

 

Прес- служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області