Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада змушена втрутитися

14 липня 2011 - 15:05

Обласна влада змушена втрутитися

В облдержадміністрації відбулася нарада щодо вирішення питання із водозабезпеченням багатоквартирного кооперативного будинку по вулиці Цитрусовій, № 3 у Запоріжжі.

Ще наприкінці минулого року жителі цього будинку – члени житлово-будівельного кооперативу «Мрія» звернулися до міськводоканалу із заявами про укладення індивідуальних угод на водопостачання. Проте комунальне підприємство, погрожуючи відключенням будинку від води, наполягало на поновленні угоди із юридичною особою – ЖБК «Мрія».

Протягом півроку тривав цей конфлікт. Знайти компроміс на рівні Запорізької мерії чи Шевченківської районної адміністрації міста не вдалося: обидві сторони стояли на своєму, визначаючи вимоги опонента, як протизаконні. В решті решт,  міськводоканал виконав свою погрозу, відключивши багатоквартирний будинок від водопостачання.

- Хіба вам не відомо, що Президентом та Урядом України заборонено застосування таких радикальних заходів? – звернулася під час засідання до представників міськводоканалу заступник голови ОДА Лариса Мєфьодова. -  Тим більше з такого приводу. Звичайно, у законодавстві є певні неузгодженості щодо укладання індивідуальних угод із споживачами комунальних послуг. Але ж це не завадило вам укласти такі угоди із жителями багатоквартирних будинків комунальної форми власності. Що ж заважає у цьому випадку виконати бажання споживачів?

Підсумком наради стали домовленості про те, що міськводоканал терміново відновить водозабезпечення кооперативного будинку,  а керівництво ЖБК укладе з цим комунальним підприємством тимчасову угоду та виплатить борги, що накопичилися протягом півроку відсутності угоди. До міської влади буде підготовлено звернення про необхідність разом із міськводоканалом розробити типові форми індивідуальної угоди і укласти їх із споживачами комунальних послуг.

- На жаль, області доводиться вирішувати питання, яке мало б вже давно вирішити керівництво міста, - зазначила Лариса Мєфьодова. – Ми не можемо вказувати органу місцевого самоврядування, як йому діяти, не можемо втручатися у його фінансово-господарчу діяльність. Але ми звертаємось до міської ради та мерії Запоріжжя  із наполегливим проханням: виконати вимогу Президента України і повернутися обличчям до людей.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області