Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

14 липня 2011 - 15:20

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

Пріоритетний напрямок «Турбота про людину».

- Це один з найважливіших пріоритетних напрямків над якими працює обласна державна адміністрація. Приємно відзначити, що всі 37 індикаторів, які оцінюють ситуацію у зазначеній сфері виконані у повному обсязі. Саме тут ми досягли найкращих результатів нашої роботи, - підкреслює заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Наразі 140 тисяч сімей або кожна п’ята родина регіону отримує різні види державної допомоги. Громадяни, які опинились у складних життєвих обставинах отримали понад 405 тис. грн. грошової допомоги.

До Дня Перемоги проведено телемарафон «Пам’ять», на рахунок якого перераховано 813 тис. грн., що на 93 тис. грн. більше аніж торік. Всі гроші будуть витрачені на адресну допомогу ветеранам війни.

Важливим напрямком роботи у виконанні пріоритету «Турбота про людину» є  індикатор «Медичне забезпечення». Треба відзначити, у цьому контексті проведено ряд заходів для підвищення якості медичного обслуговування вагітних, породіль, новонароджених. В області спостерігається динаміка розвитку закладів сімейної медицини, збільшується кількість лікарів, які ведуть зазначену практику.

Серед оперативних цілей виконання пріоритетного напрямку особливу увагу приділено «Піклуванню про дітей». Коло індикаторів, які визначають виконання даної цілі широке – соціальний захист, медична допомога, освіта, реабілітація.

Індикатор «Соціальний захист дітей» визначає роботу проведену з дітьми-сиротами та дітьми, які позбавлені батьківського піклування. Станом на 01.07.2011 69 % дітей названих категорій влаштовані до сімейних форм виховання. Важливо відзначити позитивні тенденції щодо розвитку альтернативних форм виховання - збільшення кількості прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Наразі у такій формі виховують 318 дітей. Для порівняні у 2010 – 311, у 2009 – 280.

Під опікою громадян перебувають 2755 дітей проти 2748 у 2010 р. та 2703 у 2009 р.

Вагомим чинником досягнення оперативної мети «Піклування про дітей» - є якість освіти. Керівництво регіону зосередило увагу на збільшенні кількості груп у дошкільних навчальних закладах. Тільки цього року їх відкрито дев'ять. Завдяки сталій роботі у цьому напрямку дошкільною освітою охоплено 96% дітей п'ятирічного віку.

Однією з новацій, яку впроваджено у закладах освіти регіону – створення Єдиного інформаційного освітнього простору. Важливо відзначити, що кількість об’єктів у базі даних ЄІОП постійно збільшується. Наприкінці 2010 року база даних складалася з 582 об’єктів, у червні 2011 року – вже 620, за прогнозами управління освіти і науки ОДА у листопаді поточного року база даних ЄІОП збільшиться до 622 об’єктів.

Створюються умови і для освіти дітей з вадами розвитку та здоров’я. В умовах інклюзивного навчання  освіту здобувають 17,5%, на жовтень цей показник має збільшитись до 19%.

Крім того, створюються умови для охоплення дітей ранньою комплексною реабілітацією. У  2010 році таку реабілітацію проходили 103 дитини, у травні 2011 - вже 169, прогнозується, що у жовтні їх кількість збільшиться до 300.

Детальніше про виконання пріоритету «Оптимізація та контроль бюджетних видатків, пошук додаткових джерел наповнення доходної частини обласного бюджету» читайте у наступній інформації.

Довідково: Всі у кого будуть зауваження та побажання щодо виконання пріоритетів діяльності облдержадміністрації зможуть їх висловити на громадських слуханнях, які відбудуться 20 липня о 15.00 у сесійній залі обласної ради.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни