Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

18 липня 2011 - 16:31

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

Виконання пріоритетного напрямку «Розвиток малого підприємництва, створення робочих місць».

- Від сталої роботи малого підприємництва залежить багато найважливіших сфер життя області та країни в цілому – економічна стабільність, наповнення бюджетів, зайнятість населення. Тому у створенні сприятливого бізнес-клімату зацікавлені не тільки підприємці, а й представники влади. Голова облдержадміністрації Борис Петров вважає розвиток малого підприємництва одним з найважливіших завдань, від виконання якого залежить подальший розвиток регіону, - пояснює заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Під час однієї із зустрічей з представниками бізнесу очільник регіону підкреслив, що прийшов час переходити до реальних проектів,  перспективних заходів, спрямованих на підтримку малого та середнього бізнесу.

Тож передусім слід відзначити ряд нововведень, які впровадило керівництво обласної державної адміністрації для створення сприятливих умов для розвитку малого підприємництва.

На території регіону працює проект «Покращення дозвільних послуг на території Запорізької області», який фінансується Канадським агентством розвитку CIDA і має на меті навчити співробітників дозвільних органів систематизувати роботу з оформлення документації.

В облдержадміністрації підготовлено та направлено 14 пропозицій до проекту закону України про внесення змін до Податкового кодексу України, п’ять з них вже враховані.

Створено Антибюрократичний комітет, працює «гаряча лінія» для підприємців, проводяться щомісячні зустрічі з представниками бізнесу.

Крім того, область бере участь у конкурсі міжнародної технічної допомоги для реалізації проекту «Підтримка конкурентоспроможності малих та середніх підприємств».

Серед запланованих до реалізації заходів – створення обласного дозвільного центру, який працюватиме за принципом «Єдиного вікна». Також планується передбачити у бюджеті 200 тис. грн. на компенсацію відсотків по кредитах, які отримують суб’єкти малого підприємництва на реалізацію інвестиційних проектів.

При реалізації пріоритетного напрямку «Розвиток малого підприємництва, створення робочих місць» робота проводилась у рамках визначених восьми оперативних цілей та 12 планів реалізації.

Щодо статистичних даних результативності роботи у цьому напрямку, за підсумками І кварталу 2011 року в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року кількість малих підприємств зросла на 3,5 % і склала 17710 одиниць. Зменшилась кількість малих підприємств, які звітували про відсутність діяльності, питома вага таких складає 28 % (аналогічний період 2010 – 33,6%).

Разом з тим, в області на 0,5 % зменшилась кількість фізичних осіб – підприємців. При цьому, практично не змінилась кількість фізичних осіб – підприємців, що сплачували податки (зменшилась кількість осіб, що звітували про відсутність діяльності).

У І кварталі 2011 року кількість найманих працівників на малих підприємствах склала 69,2 тис., а це на 0,8% більше, ніж у ІV кварталі 2010 року.

Протягом І кварталу дозвільні центри області видали п’ять тисяч документів дозвільного характеру (4,8 за аналогічний період 2010 року) та зареєстрували 53 декларації (15 у 2010 р.)

Детальніше про виконання пріоритету «Залучення інвестицій» читайте у наступній інформації.

Довідково: Всі, у кого будуть зауваження та побажання щодо виконання пріоритетів діяльності облдержадміністрації, зможуть їх висловити на громадських слуханнях, які відбудуться 20 липня о 15.00 у сесійній залі обласної ради.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович