Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Промислові підприємства порушують правила користування залізничним транспортом

21 липня 2011 - 11:40

Промислові підприємства порушують правила користування залізничним транспортом

В обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань роботи залізничного транспорту на території регіону, яку провів перший заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Роман Пісарєв. До участі у заході запросили представників Запорізької дирекції залізничних перевезень Придніпровської залізниці, ГУ МВС України у Запорізькій області, Запорізької митниці, промислових підприємств.

Вони обговорили стан використання залізничних вагонів підприємствами промислового комплексу та попередження несанкціонованого втручання сторонніх осіб у роботу залізниці.

Актуальність порушених питань зумовлена тим, що більшість промислових підприємств регіону для перевезення вантажу використовують саме залізницю. Однак, вагонний парк Придніпровської залізниці обмежений, тож запорізькі підприємства мають дотримуватись єдиного  технологічного процесу або встановленого терміну використання вагонів.

Як повідомив перший заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Роман Пісарєв, за підсумками І півріччя промислові підприємства регіону перевищили допустимі норми знаходження вагонів на під’їзних путях у 1,5 – 3 рази.

Разом з тим, посадовець підкреслив, що в умовах дефіциту вагонів для збільшення обсягів перевезення необхідно скоротити час знаходження вагонів під вантажними операціями.

Один з чинників, який допоможе досягти цієї мети, – налагодження роботи митних терміналів за принципом «єдиного вікна». До речі, робота у цьому напрямку в області вже проводиться, йдеться про можливість оптимізації проведення митного контролю на пунктах, розміщених на підприємствах ЗАТ «ЗАЗ» та ВАТ «Дніпроспецталь».

Також важливо слідкувати і за дотриманням планів  використання вагонів, які підприємства узгоджують із залізницею.

Крім того, до п’ятого серпня промислові підприємства мають надати Головному управління промисловості та розвитку інфраструктури  ОДА інформацію про стан виконання спільних організаційно-технічних заходів на 2011 рік, спрямованих на ефективне  використання вагонів та скорочення перебування їх на під’їзних коліях.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни