Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Покращення екологічної ситуації у регіоні та реформування ЖКГ - серед пріоритетів діяльності обласної влади

21 липня 2011 - 13:09

Під час громадських слухань щодо виконання пріоритетних напрямків діяльності обласної влади заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова звітувала про хід виконання двох пріоритетів: «Запорізька область - екологічно сприятливий регіон» і «Запорізька область - упорядкований регіон».

- Запорізька область відноситься до найбільш техногенно навантажених регіонів України, – зазначила Лариса Мефьодова. - Найгострішими проблемами для області залишаються: тривале забруднення поверхневих та підземних вод, повітря і земель в результаті господарської діяльності, накопичення у великих обсягах промислових і побутових відходів.

Саме тому одним із пріоритетних напрямків діяльності обласної влади є активізація роботи щодо поліпшення екологічної ситуації в регіоні.

- Виконання пріоритетного напрямку «Запорізька область - екологічно сприятливий регіон» потребує як управлінських рішень, так і капітального будівництва чи реконструкції об’єктів, – наголосила заступник голови ОДА. – Серед управлінських рішень слід виділити розробку нової комплексної екологічної програми, до якої увійдуть заходи, спрямовані на зменшення забруднення навколишнього середовища, впровадження екологічно чистих технологій, збереження цінних природних територій та збільшення їх площ, розвиток системи моніторингу довкілля.

У рамках об’єктового забезпечення виконання цього пріоритетного напрямку розпочато реконструкцію очисних споруд каналізації села Верхня Криниця Василівського району, міста Оріхів, виправної колонії № 99 у селі Біленьке Запорізького району та Кам’янської виправної колонії № 101; розширення очисних споруд міста Гуляйполе; будівництво полігонів ТПВ у місті Кам’янка-Дніпровська та селищі Велика Білозерка, другої черги комплексу берегозахисних споруд у селі Новопетрівка Бердянського району,  також продовжуються роботи з берегоукріплення коси у  Бердянську.

- Реформування такої галузі  як житлово-комунальне господарство  вимагає вкладення  не лише  значних матеріальних ресурсів, а й  інтелектуальних. В іншому випадку ми ризикуємо не тільки марно витратити кошти , що виділяються, а й втратити цінний час для проведення реформ. Враховуючи складність і комплексність завдань реформування ЖКГ, доводиться постійно вдаватися до коригування намічених завдань. Протягом попереднього року нами була проведена серйозна ревізія цілей і планів реформування галузі, - поінформувала Лариса Мефьодова.

Як зазначила заступник голови облдержадміністрації, у травні цього року вже довелося скоригувати «Програму реформування та розвитку ЖКГ Запорізької області на 2010-2014 роки», яку прийнято у вересні минулого року, наповнити її конкретними заходами та термінами.

- Окремою темою є питання реформування житлової політики. Створення товариств співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) не є самоціллю, - підкреслила Лариса Мефьодова. -  Мета реформування - створення комфортних умов для проживання людей шляхом реконструкції житлового фонду, підвищення якості наданих послуг з утримання житла. І створення ОСББ  є лише першим кроком на цьому шляху.

Не менш важливим у питанні реформування житлово-комунального господарства є і виконання доручення Президента України Віктора Януковича щодо утворення єдиних тарифів на житлово-комунальні послуги.

- Зараз ми активно працюємо над завданням утворення єдиних тарифів на питну воду, – повідомила заступник голови ОДА. -  Досягти цієї мети можливо лише за умов створення регіональної водопостачальної компанії на базі КП «Облводоканал» та збільшення обсягів постачання дніпровської води до населених пунктів області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області