Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області обговорюють проект ЗУ «Про ринок земель»

21 липня 2011 - 13:42

В області обговорюють проект ЗУ «Про ринок земель»

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова на територіях регіону проводяться семінари, наради та збори територіальних громад з питань вивчення проекту Закону України «Про ринок земель» та «Державний земельний кадастр».

Один з таких семінарів представники головного управління Держкомзему в Запорізькій області провели для голів та землевпорядників сільських, селищних рад, керівників фермерських та лісомисливських господарств, спеціалістів РДА у Чернігівській райдержадміністрації.

Як відзначила, відкриваючи семінар, перший заступник начальника головного управління Держкомзему в Запорізькій області Людмила Спіцина, земельна реформа в Україні дала змогу кожному члену сільськогосподарського підприємства та пенсіонеру з їх числа отримати власний земельний наділ. Втім, тривалий час селяни були позбавлені найголовнішого права – права розпоряджатись своєю власністю. Для того, щоб забезпечити це право громадян, і проводиться земельна реформа.

У ході семінару слухачі отримали роз’яснення на ключове запитання:  що дасть запровадження ринку землі пересічному селянинові та які переваги від цього він зможе набути?

Особливу увагу було приділено роз’ясненню розділу "Ринок земель сільськогосподарського призначення".

Також  розглянуто такі питання:  оформлення права оренди на земельні ділянки, виготовлення технічної документації з нормативно-грошової оцінки, придбання земель сільськогосподарського призначення, сплата за них та інше.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни