Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров пообіцяв особисто піклуватися про вихованців Чернігівського будинку-інтернату

22 липня 2011 - 08:02

У рамках робочої поїздки на території області голова ОДА Борис Петров перевірив умови проживання та якість надання послуг у дитячому будинку-інтернаті, який знаходиться у селі Калинівка  Чернігівського району. Він поспілкувався з вихованцями закладу, медичним та педагогічним персоналом, побував на обійсті інтернату. Заклад має достатнє фінансування на утримання вихованців, втім, низка проблем таки непокоїть педагогічний колектив. З ними вони й поділилися з очільником регіону.

- У цьому закладі опікуються дітками зі складними долями та медичними діагнозами, - коментує відвідини Борис Петров. - Вони не можуть самостійно перебувати в соціумі, потребують щохвилинної підтримки та допомоги. Тим більше діапазон віку вихованців доволі широкий – від чотирьох і до 35 років. Під час спілкування працівники закладу поділилися своїми проблемами, розв’язання яких потребує допомоги обласної влади. Серед них – придбання  нового і місткого автобуса. Вихованців закладу вивозять на лікування до району, на відпочинок до моря, крім того, транспорт потрібен персоналу. Гадаю, ми знайдемо вихід  для придбання такого необхідного транспорту для інтернату. Крім того, є необхідність у збільшенні медичного персоналу, тож я надав відповідні доручення, щоб це питання також було вирішено, - підбив риску керманич регіону.

До протоколу за результатами поїздки до інтернату Борис Петров вніс доручення начальнику управління охорони здоров’я Наталії Мотовиці щодо термінового підбору кадрів та заповнення вакансії лікаря-психіатра. Першому заступнику голови ОДА Олексію Литвину та заступнику Миколі Ярмощуку голова обласної державної адміністрації доручив додатково перевірити протипожежну безпеку в приміщеннях будинку-інтернату.

Вихованцям закладу Борис Петров передав ікону Миколая Чудотворця та пообіцяв піклуватися про будинок-інтернат особисто і заїздити  до Калинівки кожного разу під час робочих поїздок по території області.

Довідково: комунальний заклад  «Чернігівський дитячий будинок-інтернат» Запорізької обласної ради призначений для соціальної та медичної реабілітації дітей-інвалідів з вадами фізичного та розумового розвитку, які потребують постійного догляду та допомоги. Наразі в інтернаті проживають 125 вихованців, серед них  41 - юнацького відділення. У 2011 році на фінансування Чернігівського будинку-інтернату із загального фонду обласного бюджету виділено 6,6 млн. гривень. У розрахунку на кожного вихованця закладу, що проживає в інтернаті, ця сума становить 4,4 тисячі гривень щомісяця.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів