Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «10 відсотків від суми інвестицій мають бути спрямовані на розвиток території»

22 липня 2011 - 09:35

Концепцію розвитку ДП  «Аеропорт Бердянськ» представили голові облдержадміністрації Борису Петрову представники компанії-інвестора ТОВ «Шанті» під час наради у мерії курортного міста, яка пройшла в рамках робочої поїздки голови ОДА до Бердянського району.

Керівника регіону цікавили обсяг майбутніх інвестицій в аеропорт, терміни реалізації проекту, а головне – інвестиції, які будуть спрямовані на розвиток міста Бердянськ.

- Згідно із законодавством України близько 10 відсотків від суми інвестицій мають бути вкладені у розвиток тієї території, де реалізується проект. Нас також  цікавить відновлення роботи аеропорту та його майбутній розвиток. Крім того, аеропорт має заборгованість із заробітної плати, перед пенсійним фондом, тому ми б хотіли почути строки, в які компанія планує закрити ці питання, - звернувся до інвесторів Борис Петров.

Як зазначили представники інвестора, ДП «Аеропорт Бердянськ» цікавий з декількох позицій: при перельоті саме через нашу державу із східних країн до Європи економія становить – дві політгодини. Крім того,  Бердянськ має порт. За розрахунками представників компанії щорічно Бердянський аеропорт може збільшувати вантажні потоки на 12-14%. Тому інвестор бачить розвиток саме вантажо-пасажирського аеропорту. На першому етапі обсяг інвестицій складе  200 мільйонів гривень.

Також представники компанії запевнили керівника регіону, що всі зобов’язання щодо погашення боргів державного підприємства, які компанія вже взяла на себе, будуть погашені  протягом півріччя.

Що стосується розвитку вантажопотоків, то як запевнили голову ОДА представники ТОВ «Шанті», сьогодні вже є наміри ряду китайських компаній на перевезення вантажів у Європу саме через повітряні шляхи  України.

У ході обговорення  компанія звернулася до керівника регіону з проханням розглянути питання виділення додатково 230 га землі біля аеропорту для розвитку вантажних терміналів.

Довідково: компанія-інвестор – ТОВ «Шанті» має швейцарське коріння, а один з підрозділів компанії займається саме розподілом інвестицій в аеропортові проекти. Сьогодні компанія має близько 10 проектів на початковій стадії розробки по всій Україні включно з Бердянським аеропортом. Також  компанія вже реалізувала два проекти в Китаї та Словацькій Республіці.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів