Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провели перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак і заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін

5 листопада 2004 - 13:55

Заслухавши і обговоривши доповідь начальника головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимира Янька, комісія затвердила фінансування заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій з резервного фонду обласного бюджету в сумі 190 тис. грн. Ці кошти підуть на вирішення проблем підтоплення Молочанська, Оріхова і Великої Білозірки.

Перевірка пожежними стану техногенної та пожежної безпеки об’єктів житлово-комунального господарства області виявила чимало недоліків в цій роботі. Зокрема, в 70% будівель не працюють системи димовиведення, в 42% - пожежні крани, не обслуговується автоматична пожежна сигналізація. З цих причин у цьому році сталася 301 пожежа, загинуло 13 осіб. Найбільш складна ситуація склалася в Хортицькому, Орджонікідзевському, Комунарському районах Запоріжжя, містах Бердянську та Мелітополі.

Комісія зобов’язала Запорізький міськвиконком негайно виправити становище і доповісти про зроблене на наступному засіданні. Чекати, поки грім гряне ще раз, не варто. Ціна цих зволікань - людське життя і чималі матеріальні збитки.

З наступного тижня в області працюватиме комісія МНС України. Вона перевірятиме стан захисних споруд цивільної оборони, які включені до статутних фондів підприємств.

Вже сьогодні відомо, що ці об’єкти не готові або частково готові до використання їх в надзвичайних ситуаціях в Ленінському, Шевченківському, Орджонікідзевському районах Запоріжжя, Бердянську, Токмаку і Мелітополі. Подібні споруди в Розівському районі взагалі підтоплені. То ж виправляти становище треба негайно – такий висновок комісії.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни