Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота з погашення боргів із заробітної плати - не кампанійщина

18 серпня 2011 - 16:57

Робота з погашення боргів із заробітної плати - не кампанійщина

У Запорізькій облдержадміністрації відбулася міжвідомча нарада правоохоронних, контролюючих органів та органів виконавчої влади з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

Дотримання трудових прав громадян і, в першу чергу, своєчасне одержання винагороди за працю відноситься до тих питань, які перебувають на постійному контролі. Як зазначив на початку свого виступу заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, обласна виконавча влада та прокуратура  займають спільні позиції щодо шляхів його вирішення.

Для керівника області Бориса Петрова принциповим є питання своєчасної виплати зарплати, а також її розміру та офіційного оформлення працівників. Так, з приходом Бориса Петрова на посаду голови облдержадміністрації область змогла повернути собі перші місця у рейтингу регіонів з найвищими темпами зростання заробітної плати. Завдяки системним зусиллям область у жовтні 2010 рік з шостого місця перемістилася на четверте. Стабільно високими залишаються зарплати у працівників металургії, харчової промисловості, у сфері виробництва транспорту.

Тим не менш, стурбованість обласної влади викликає той факт, що у деяких галузях рівень зарплати нижчий від середньоукраїнського. Наприклад, у будівельників - на 415 грн., у працівників торгівлі - на 620 грн.

- Оскільки у відстаючих галузях працює 55% жителів області, то тут приховано великий резерв для наповнення бюджету, - зазначив Микола Ярмощук.

Неприємна картина складається, якщо співвіднести ці дані з інформацією про те, що на деяких підприємствах заробітна плата  менша мінімальної. Наприклад, на одному з АТП у Кам'янсько-Дніпровському районі середня зарплата - 325 грн. Про некоректну поведінку керівників підприємств свідчить те, що серед них   кожен п'ятий  отримує мінімальну заробітну плату,  яка за законом розрахована для некваліфікованих працівників. Є навіть такі «альтруїсти», що взагалі не нараховують собі зарплату.

Микола Ярмощук доповів присутнім про ситуацію, при якій роботодавець відмовлявся приймати на роботу фахівця з офіційним оформленням, не дивлячись на те, що він був направлений через службу зайнятості.

- За кожним неподобством стоїть конкретне прізвище, ім'я та по-батькові. До тих, хто не розуміє ступінь своєї відповідальності, ми будемо застосовувати найжорсткіші заходи. Робота, що проводиться в області з цього питання, - не кампанійщина, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі