Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інноваційна діяльність промислових підприємств потребує врегулювання фактичних та статистичних даних

23 вересня 2011 - 13:32

В обласній державній адміністрації відбулася зустріч з керівниками промислових підприємств регіону, яку провів  заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Головна тема розмови – залучення інвестицій, розвиток інноваційної сфери, підтримка інноваційного підприємництва.

Як відзначив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, приводом для зустрічі стала позиція промислових підприємств, які запроваджують інновації, але не звітують управлінню статистики в Запорізькій області про проведену роботу.

Посадовець наголосив, що керівництво обласної державної адміністрації докладає максимум зусиль для створення позитивного іміджу регіону в країні та за її кордонами. За підсумками І півріччя область посідає гідне сьоме місце у рейтингу розвитку регіонів України. Однак, одним з чинників, який впливає на рейтингові показники регіону, є залучення інвестицій та інноваційна діяльність промислових підприємств.

Згідно звітів, які надійшли до ГУ промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, у 2009 році інноваційною діяльність займалося 31 підприємство, у 2010 – всього 22, у І півріччі 2011 – взагалі 10.

- Важко повірити, що сучасні успішні промислові підприємства Запорізької області взагалі не ведуть інноваційну діяльність. Адже, зокрема, і від цієї роботи залежать ваші фінансові показники, - висловив переконання Петро Гончарук.

Цю тезу підтвердив і начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський, який навів ряд підприємств, на яких, достеменно відомо, впроваджуються інноваційні технології, однак у статистичних звітах це традиційно не відображено. Серед таких підприємств - ПАТ «Запоріжсклофлюс», ПАТ «Перетворювач», НПП «Хартрон-ЮКОМ», ВАТ «Агротех» та інші.

Начальник відділу ГУ статистики в Запорізькій області Віктор Давидченко висловив своє бачення такої ситуації. За його словами, основна причина низьких показників інноваційної роботи на підприємствах пов’язана з тим, що керівники повністю не розібралися з самим поняттям «інноваційна» діяльність», який насправді охоплює великий спектр нововведень.

- До інноваційної діяльності відносяться не тільки новації у технологічних процесах, але й у наукових, організаційних, маркетингових, фінансових видах діяльності, - повідомив В. Давидченко. Також він запропонував керівникам підприємств звертатися за допомогою фахівців управління при підготовці звітів.

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук звернувся до представників промислових підприємств з проханням активізувати цю діяльність та звітувати про проведену роботу.

- Цього року ми повинні виправити ситуацію. Ви проводите постійну роботу у цьому напрямку, тож ми не маємо права посідати останні місця за цим показником, - резюмував представник обласної виконавчої влади.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров