Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька «Чайка» підтвердила високе звання «народний художній колектив»

27 вересня 2011 - 08:50

Запорізька «Чайка» підтвердила високе звання «народний художній колектив»

Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту  України визначено перелік  учнівських, студентських і педагогічних творчих колективів, що діють у навчальних закладах системи  освіти і науки, молоді та спорту, яким присвоєно почесне  звання «народний художній колектив». У цьому переліку  єдиним представником  нашої області  стала  вокально-хореографічна студія «Чайка»  Запорізького палацу  творчості дітей та юнацтва, що діє при  козацькому  ансамблі пісні і танцю  «Запорожці» обласної  державної філармонії.

Студія є  одним з найвідоміших дитячих колек­тивів регіону. Випускники студії працюють артистами балету ансамблю пісні і танцю «Запорожці», вихованці  беруть участь у концертах ансамблю. Яскравою подією для студійців стала участь у концертах з козацьким ансамблем пісні та танцю «Запорожці» та народною артисткою України Ніною Мат­вієнко у концертному залі ім. М.Глінки.  

«Чайка» - призер та дипломант багатьох конкурсів та фестивалів. Вихованці студії побували у Великобританії у складі української делегації всеукраїнського благодійного фонду Надії і Добра.  Колектив  став срібним та бронзовим призером Міжнародного фестивалю-конкурсу у Словаччині (м. Попрад), бронзовим призером Міжнародного дитячого фестивалю-конкурсу в Угорщині (м. Будапешт), дипломантом Міжнародного фольклорного фестивалю «Сила України» (м. Запоріжжя),  срібним призером Міжна­родного дитячого фестивалю-конкурсу у Словаччині (м. Ліп­товський Мікулаш),  бронзовим призером Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої твор­чості «Зимова казка» у Чехії (м. Прага). З відзнаками Ватикану за високохудожню авторську кон­цертну програму повернулась «Чайка» з  нещодавньої гастрольної  мандрівки Європою.

За словами  керівника «Чайки» Юрія Трубчанінова, офіційне визнання  - підтвердження  високого звання «народний художній колектив» надасть вихованцям вокально-хореографічної студії  потужного натхнення для нових творчих звершень. Нині юні дарування готуються до участі у міжнародному дитячому творчому форумі, що невдовзі відбудеться  у Польщі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області