Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька «Чайка» підтвердила високе звання «народний художній колектив»

27 вересня 2011 - 08:50

Запорізька «Чайка» підтвердила високе звання «народний художній колектив»

Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту  України визначено перелік  учнівських, студентських і педагогічних творчих колективів, що діють у навчальних закладах системи  освіти і науки, молоді та спорту, яким присвоєно почесне  звання «народний художній колектив». У цьому переліку  єдиним представником  нашої області  стала  вокально-хореографічна студія «Чайка»  Запорізького палацу  творчості дітей та юнацтва, що діє при  козацькому  ансамблі пісні і танцю  «Запорожці» обласної  державної філармонії.

Студія є  одним з найвідоміших дитячих колек­тивів регіону. Випускники студії працюють артистами балету ансамблю пісні і танцю «Запорожці», вихованці  беруть участь у концертах ансамблю. Яскравою подією для студійців стала участь у концертах з козацьким ансамблем пісні та танцю «Запорожці» та народною артисткою України Ніною Мат­вієнко у концертному залі ім. М.Глінки.  

«Чайка» - призер та дипломант багатьох конкурсів та фестивалів. Вихованці студії побували у Великобританії у складі української делегації всеукраїнського благодійного фонду Надії і Добра.  Колектив  став срібним та бронзовим призером Міжнародного фестивалю-конкурсу у Словаччині (м. Попрад), бронзовим призером Міжнародного дитячого фестивалю-конкурсу в Угорщині (м. Будапешт), дипломантом Міжнародного фольклорного фестивалю «Сила України» (м. Запоріжжя),  срібним призером Міжна­родного дитячого фестивалю-конкурсу у Словаччині (м. Ліп­товський Мікулаш),  бронзовим призером Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої твор­чості «Зимова казка» у Чехії (м. Прага). З відзнаками Ватикану за високохудожню авторську кон­цертну програму повернулась «Чайка» з  нещодавньої гастрольної  мандрівки Європою.

За словами  керівника «Чайки» Юрія Трубчанінова, офіційне визнання  - підтвердження  високого звання «народний художній колектив» надасть вихованцям вокально-хореографічної студії  потужного натхнення для нових творчих звершень. Нині юні дарування готуються до участі у міжнародному дитячому творчому форумі, що невдовзі відбудеться  у Польщі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області