Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Відбувся тематичний короткостроковий семінар "Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні"

5 жовтня 2011 - 13:31

В Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів в рамках співпраці зі Школою вищого корпусу державної служби Головного управління державної служби України 05 жовтня 2011 року відбувся тематичний короткостроковий семінар "Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні" для працівників райдержадміністрацій, райадміністрацій Запорізької міської ради та міських (міст обласного значення) рад – спеціалістів з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю.

В ході семінару зі слухачами були опрацьовані такі питання:

  • соціальні передумови та суспільно небезпечні наслідки корупції;
  • корупційні правопорушення як підстава реагування держави у вигляді деліктних проваджень;
  • профілактика та протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні. Новели законодавчої бази запобігання і протидії корупції в Україні;
  • організація взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами у сфері запобігання та протидії корупції.

Лекційні заняття з означеної тематики провели Лютіков П.С., Віхляєв М. Ю., Сквірський І.О. та Кузьменко О.В.

В рамках тематичного короткострокового семінару було проведено круглий стіл "Боротьба з корупцією як невід’ємна складова реформування державного управління та державної служби України", модераторами якого стали
Яременко С.П. – заступник директора адміністративно-фінансового департаменту Головного Управління державної служби України та Журба О.В. – начальник управління державної служби Головного Управління державної служби України в Запорізькій області, які детально розглянули основні положення нового антикорупційного законодавства.

Зі вступним словом до учасників круглого столу звернулася Яновська Л.І. – директор Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів, яка наголосила на актуальності профілактики і протидії корупції та презентувала результати роботи Центру щодо підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області з антикорупційної тематики в рамках виїзних тематичних короткострокових семінарів.

В роботі круглого столу взяли участь Долганов В.І. – начальник відділу кадрової роботи апарату Запорізької облдержадміністрації, Кузьменко О.В. – заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та з питань запобігання та протидії корупції апарату Запорізької облдержадміністрації, Пітоня Я.М. – начальник управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Запорізької облдержадміністрації і працівники Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович