Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Відбувся тематичний короткостроковий семінар "Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні"

5 жовтня 2011 - 13:31

В Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів в рамках співпраці зі Школою вищого корпусу державної служби Головного управління державної служби України 05 жовтня 2011 року відбувся тематичний короткостроковий семінар "Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні" для працівників райдержадміністрацій, райадміністрацій Запорізької міської ради та міських (міст обласного значення) рад – спеціалістів з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю.

В ході семінару зі слухачами були опрацьовані такі питання:

  • соціальні передумови та суспільно небезпечні наслідки корупції;
  • корупційні правопорушення як підстава реагування держави у вигляді деліктних проваджень;
  • профілактика та протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні. Новели законодавчої бази запобігання і протидії корупції в Україні;
  • організація взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами у сфері запобігання та протидії корупції.

Лекційні заняття з означеної тематики провели Лютіков П.С., Віхляєв М. Ю., Сквірський І.О. та Кузьменко О.В.

В рамках тематичного короткострокового семінару було проведено круглий стіл "Боротьба з корупцією як невід’ємна складова реформування державного управління та державної служби України", модераторами якого стали
Яременко С.П. – заступник директора адміністративно-фінансового департаменту Головного Управління державної служби України та Журба О.В. – начальник управління державної служби Головного Управління державної служби України в Запорізькій області, які детально розглянули основні положення нового антикорупційного законодавства.

Зі вступним словом до учасників круглого столу звернулася Яновська Л.І. – директор Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів, яка наголосила на актуальності профілактики і протидії корупції та презентувала результати роботи Центру щодо підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області з антикорупційної тематики в рамках виїзних тематичних короткострокових семінарів.

В роботі круглого столу взяли участь Долганов В.І. – начальник відділу кадрової роботи апарату Запорізької облдержадміністрації, Кузьменко О.В. – заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та з питань запобігання та протидії корупції апарату Запорізької облдержадміністрації, Пітоня Я.М. – начальник управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Запорізької облдержадміністрації і працівники Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів.

Читайте також

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?