Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сільські жінки – добрі господині та на всі руки майстрині

13 жовтня 2011 - 08:27

На урочистій зустрічі з активістами Всеукраїнської громадської організації «Рада жінок-фермерів України» з  нагоди  Всесвітнього дня сільських жінок учасниць заходу від імені голови облдержадміністрації Бориса  Петрова  привітав його заступник  Микола Ярмощук.

- Жінки, які зайняті в агровиробництві, мають високий рівень освіти: 40% мають вищу та середню спеціальну освіту, 35% - досвід роботи керівниками, - зазначив посадовець. - Фермерські господарства області, якими керують жінки, є рентабельними, конкурентоспроможними, такими, що постійно розвиваються та модернізуються.  Вітаю присутніх жінок, які роблять важку, але дуже важливу справу – розвивають сільське виробництво та відроджують національні традиції на селі.  Бажаю здоров’я, натхнення, успіхів. Залишайтесь завжди відкритими до нового і провідного.

Микола Ярмощук вручив кращим жінкам-фермерам високі відзнаки  облдержадміністрації.

У рамках зустрічі її учасниці, яких зібралось понад 60 осіб, у тому числі, з інших регіонів України, підбили підсумки діяльності  своєї організації та обговорили перспективні плани подальшого її розвитку.

Всеукраїнська громадська організація "Рада жінок - фермерів України" - добровільна, громадська, неполітична, некомерційна організація, діяльність якої здійснюється на принципах самоврядування, гуманізму, демократизму, законності, відкритості і рівноправності. Рада об'єднує жінок - фермерів та сільських жінок, що працюють в агропромисловому комплексі і наукових організаціях сільськогосподарського напрямку. Засновниками Ради стали жінки - фермери з 14 областей України та Автономної Республіки Крим.

Основною метою   діяльності організації є активізація інтелектуальних і творчих можливостей сільських жінок у вирішенні соціально-економічних проблем на селі, адаптації та орієнтації  в ринкових умовах, проведення в життя гендерної рівності і рівноправного статусу сільських жінок,  розвиток жіночого руху для розбудови громадянського суспільства на селі. Організація ставить за мету виконання наступних завдань: захист прав і інтересів сільських жінок, збільшення конкурентоспроможності сільських жінок на ринку праці в світлі пропаганди жіночих прав Цілей Тисячоліття; підтримка ділової активності, соціального і правового статусу сільських жінок України; інформаційне та консультаційне  забезпечення членів Ради та сільських жителів з питань земельної реформи та підприємницької діяльності.



Управління  у справах преси та інформації 

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров