Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сільські жінки – добрі господині та на всі руки майстрині

13 жовтня 2011 - 08:27

На урочистій зустрічі з активістами Всеукраїнської громадської організації «Рада жінок-фермерів України» з  нагоди  Всесвітнього дня сільських жінок учасниць заходу від імені голови облдержадміністрації Бориса  Петрова  привітав його заступник  Микола Ярмощук.

- Жінки, які зайняті в агровиробництві, мають високий рівень освіти: 40% мають вищу та середню спеціальну освіту, 35% - досвід роботи керівниками, - зазначив посадовець. - Фермерські господарства області, якими керують жінки, є рентабельними, конкурентоспроможними, такими, що постійно розвиваються та модернізуються.  Вітаю присутніх жінок, які роблять важку, але дуже важливу справу – розвивають сільське виробництво та відроджують національні традиції на селі.  Бажаю здоров’я, натхнення, успіхів. Залишайтесь завжди відкритими до нового і провідного.

Микола Ярмощук вручив кращим жінкам-фермерам високі відзнаки  облдержадміністрації.

У рамках зустрічі її учасниці, яких зібралось понад 60 осіб, у тому числі, з інших регіонів України, підбили підсумки діяльності  своєї організації та обговорили перспективні плани подальшого її розвитку.

Всеукраїнська громадська організація "Рада жінок - фермерів України" - добровільна, громадська, неполітична, некомерційна організація, діяльність якої здійснюється на принципах самоврядування, гуманізму, демократизму, законності, відкритості і рівноправності. Рада об'єднує жінок - фермерів та сільських жінок, що працюють в агропромисловому комплексі і наукових організаціях сільськогосподарського напрямку. Засновниками Ради стали жінки - фермери з 14 областей України та Автономної Республіки Крим.

Основною метою   діяльності організації є активізація інтелектуальних і творчих можливостей сільських жінок у вирішенні соціально-економічних проблем на селі, адаптації та орієнтації  в ринкових умовах, проведення в життя гендерної рівності і рівноправного статусу сільських жінок,  розвиток жіночого руху для розбудови громадянського суспільства на селі. Організація ставить за мету виконання наступних завдань: захист прав і інтересів сільських жінок, збільшення конкурентоспроможності сільських жінок на ринку праці в світлі пропаганди жіночих прав Цілей Тисячоліття; підтримка ділової активності, соціального і правового статусу сільських жінок України; інформаційне та консультаційне  забезпечення членів Ради та сільських жителів з питань земельної реформи та підприємницької діяльності.



Управління  у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області