Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У школах області з’являться комп’ютерні класи за державні кошти

28 жовтня 2011 - 08:35

До кінця поточного року за кошти  державного бюджету школи Запорізької області отримають 18 комп’ютерних комплексів та 8 комп’ютерних класів. По комп’ютерному комплексу, який складається  з 20 сучасних ноутбуків, отримають школи-інтернати та реабілітаційні центри. Комп’ютерні класи  встановлять у восьми школах, у тому числі в сільській місцевості.

В управлінні освіти та науки обласної державної адміністрації також  звертають увагу на той факт, що за кошти державного бюджету  цього року вперше комп’ютерні класи отримають школи міст обласного значення, а саме, ЗОШ № 13 міста Запоріжжя та  ЗОШ № 6 м. Бердянськ.

Інформатизація освіти та забезпечення інноваційної діяльності в навчальних закладах – один зі стратегічних напрямків розвитку освіти. Більше того, у 2012 році викладання інформатики стане обов’язковим, починаючи з другого класу. Тож цілком зрозуміло, що комп’ютеризація навчальних закладів є невід’ємною складовою розвитку системи шкільної освіти.

На сьогодні в Запорізькій області 130 шкіл забезпечені комп’ютерами, але не мають облаштованих комп’ютерних класів, а 25 шкіл не мають комп’ютерної техніки взагалі. Що цікаво, не мають комп’ютерних класів чотири школи міста Запоріжжя.

Разом з тим, Запорізька область  посідає одне з перших місць за якістю надання комп’ютерної освіти в навчальних закладах. Активно впроваджується система Єдиного інформаційного освітнього простору, залучаються методи стимулювання вчителів до підвищення рівня володіння комп’ютерними технологіями. Згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова «Про забезпечення доступу до швидкісного Інтернету» усі заклади освіти Запорізької області мають бути забезпечені доступом до мережі Інтернет до кінця поточного року.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області