Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У школах області з’являться комп’ютерні класи за державні кошти

28 жовтня 2011 - 08:35

До кінця поточного року за кошти  державного бюджету школи Запорізької області отримають 18 комп’ютерних комплексів та 8 комп’ютерних класів. По комп’ютерному комплексу, який складається  з 20 сучасних ноутбуків, отримають школи-інтернати та реабілітаційні центри. Комп’ютерні класи  встановлять у восьми школах, у тому числі в сільській місцевості.

В управлінні освіти та науки обласної державної адміністрації також  звертають увагу на той факт, що за кошти державного бюджету  цього року вперше комп’ютерні класи отримають школи міст обласного значення, а саме, ЗОШ № 13 міста Запоріжжя та  ЗОШ № 6 м. Бердянськ.

Інформатизація освіти та забезпечення інноваційної діяльності в навчальних закладах – один зі стратегічних напрямків розвитку освіти. Більше того, у 2012 році викладання інформатики стане обов’язковим, починаючи з другого класу. Тож цілком зрозуміло, що комп’ютеризація навчальних закладів є невід’ємною складовою розвитку системи шкільної освіти.

На сьогодні в Запорізькій області 130 шкіл забезпечені комп’ютерами, але не мають облаштованих комп’ютерних класів, а 25 шкіл не мають комп’ютерної техніки взагалі. Що цікаво, не мають комп’ютерних класів чотири школи міста Запоріжжя.

Разом з тим, Запорізька область  посідає одне з перших місць за якістю надання комп’ютерної освіти в навчальних закладах. Активно впроваджується система Єдиного інформаційного освітнього простору, залучаються методи стимулювання вчителів до підвищення рівня володіння комп’ютерними технологіями. Згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова «Про забезпечення доступу до швидкісного Інтернету» усі заклади освіти Запорізької області мають бути забезпечені доступом до мережі Інтернет до кінця поточного року.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни