Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національно-культурні товариства отримують підтримку влади

4 листопада 2011 - 08:44

Національно-культурні товариства отримують підтримку влади

У Мелітополі пройшов ІІІ Міжнародний приазовський болгаристичний науковий семінар «Болгари Північного Приазов’я: традиції та інтертекстуальність», присвячений 150-річчю виникнення перших болгарських сіл на території краю. Захід відбувся за підтримки відділу у справах національностей та релігій облдержадміністрації.

Як відзначила начальник відділу у справах національностей та релігій Ірина Панькіна, особливістю Запорізького краю, на території якого проживають представники понад 130 національностей, є не тільки стабільність у сфері міжнаціональних відносин, а й певні здобутки у національно-культурному житті. Такі результати досягнуто завдяки послідовній взаємодії між обласною виконавчою владою та національними громадами регіону.

Зокрема,  протягом 2011 року відділом у справах національностей та релігій облдержадміністрації надано методичну, організаційну, фінансову підтримку на проведення заходів за Програмою підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізькій області. Серед них - татарське народне свято “Сабантуй” в рамках святкування 15-річчя з дня створення центру татарської культури “Алтин Ай”, “Собор болгар Таврії ”, фестиваль мистецтв національних культур “Приазовський інтер-фольк”, фестиваль мистецтв кавказьких народів “Співдружність”, Всеукраїнський козацький фестиваль “Покрова на Хортиці” та інші.

У семінарі взяли участь представники болгарських університетів з міст Шумен та Велико-Тирново, які не тільки поділилися напрацюваннями у сфері етнонаціональної політики, національної ідентичності і ментальності болгарів, традиційного пісенного фольклору, але й перейняли  успішні проекти, які реалізуються Мелітопольським товариством болгарської культури «Балкани».

Під час заходу  обговорили низку тем: «Історія болгарської етнічної спільноти Північного Приазов’я», «Болгари в поліетнічному середовищі Північного Приазов’я: внесок в історію, культуру та економіку краю», «Національна ідентичність і ментальність болгар Північного Приазов’я» тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області